Ce jocuri de PlayStation 4 veţi putea rula pe PlayStation 5?

Autor: Cosmin Aionita | 24.03.2020
Ce jocuri de PlayStation 4 veţi putea rula pe PlayStation 5?

Sony a publicat un update referitor la funcţiile de backwards compatibility ale viitoarei console PlayStation 5, pentru a clarifica afirmaţiile lui Mark Cerny din timpul prezentării oficiale a consolei. Astfel, cei care îşi făceau griji în această privinţă pot sta liniştiţi: Sony face eforturi semnificative pentru ca “majoritatea copleşitoare” a celor peste 4000 de jocuri disponibile pentru PlayStation 4 să funcţioneze fără probleme şi pe PlayStation 5.

Compania se aşteaptă, de asemenea, ca aceste jocuri să ruleze pe PlayStation 5 în condiţii semnificativ mai bune decât pe PS4, cu framerate-uri mai stabile şi folosind rezoluţii superioare. Jocurile sunt evaluate individual, pentru a detecta apariţia unor eventuale probleme şi rezolvarea acestora în timp util pentru lansarea noului PlayStation 5.

Mark Cerny a afirmat că majoritatea celor mai jucate 100 de titluri pentru PlayStation 4 deja rulează fără probleme pe PlayStation 5, Sony adăugând că au testat deja sute de titluri de PS4 şi vor continua să o facă până la apariţia PS5. Compania va comunica update-uri referitoare la funcţia de backwards compatibility de pe PlayStation 5, precum şi alte noutăţi legate de PS5, în următoarele luni.

Posesorii de PlayStation 4 şi PlayStation 5 vor putea juca între ei online titlurile de PS4, folosind aceeaşi infrastructură PlayStation Network deja existentă.

PlayStation 5 este aşteptat pe piaţă în perioada sărbătorilor de iarnă din 2020, specificaţiile consolei noi de la Sony fiind disponibile aici.

PS4

 

Urmărește Go4Games.ro pe Google News