Ce jocuri noi vor oferi suport pentru NVIDIA RTX și DLSS

Autor: Cosmin Aionita | 25.05.2022
Ce jocuri noi vor oferi suport pentru NVIDIA RTX și DLSS
Foto: NVIDIA

Prezentarea susținută de NVIDIA cu ocazia Computex 2022 s-a axat în special pe jocurile compatibile cu tehnologiile dezvoltate de companie. Astfel, acum există peste 250 de jocuri și aplicații disponibile cu suport RTX (ray tracing), dublu față de momentul ediției de anul trecut a Computex. De asemenea, în rândul posesorilor de plăci video GeForce, peste 30% dețin modele compatibile RTX.

NVIDIA s-a lăudat și cu DLSS (Deep Learning Super Sampling), care rămâne lider în materie de algoritmi de reconstrucție a imaginilor cu ajutorul AI-ului, oferind cea mai bună performanță și calitate a imaginii, fiind acum integrat în peste 180 de jocuri și aplicații! Cu ocazia Computex, 12 noi jocuri au fost anunțate drept compatibile cu DLSS

Dintre acestea, se remarcă popular Hitman 3, ce tocmai a primit suport NVIDIA DLSS, reflexii ray-traced opace și umbre ray-traced. Cu toate opțiunile la maxim și ray tracing pornit, NVIDIA DLSS poate dubla numărul de cadre pe secundă în Hitman 3 în rezoluție 4K.

Mai multe jocuri cu DLSS, Reflex și Ray Tracing

La Computex, NVIDIA a confirmat mai multe jocuri ce urmează să includă tehnologiile companiei:

F1 22 se va lansa pe 1 iulie cu DLSS, reflexii opace ray-traced, reflexii transparente ray-traced, ocluzie ambientală ray-traced și umbre ray-traced.
Icarus va adăuga suport pentru NVIDIA Reflex în iunie, oferind latență scăzută și o experiență mai fluidă.
Deep Rock Galactic a adăugat DLSS și NVIDIA DLAA. NVIDIA DLSS oferă gamerilor până la 60% mai multă performanță.
Loopmancer va avea suport pentru DLSS și reflexii ray-traced atunci când se va lansa în vară. Cu DLSS pornit, performanța crește cu peste 2X atunci când totul este la 4K cu ray tracing pornit.
Warstride Challenges este acum disponibil cu DLSS și NVIDIA Reflex. Cu ambele pornite, va crește performanța cu până la 2X la 4K și va reduce latența sistemului cu până la 53%.
LEAP va avea suport pentru DLSS când se va lansa în Early Access pe 1 iunie. DLSS oferă o creștere a performanței cu peste 2X în joc.
Vampire: The Masquerade – Swansong este disponibil acum și primește o creștere a performanței cu DLSS de peste 2X, astfel încât toată plăcile video GeForce RTX seria 30 ating 60 FPS la 4K cu setările la maxim.
Raji: An Ancient Epic va beneficia de DLSS cu reflexii ray-traced, ocluzie ambientală ray-traced și umbre ray-traced. NVIDIA DLSS crește performanța cu până la 3X în 4K, și peste 2X la alte rezoluții, oferind o experiență în Raji: An Ancient Epic în toată gloria sa la 60 FPS.
Turbo Sloths se lansează în această vară și va avea suport pentru DLSS, reflexii ray-traced și umbre ray-traced, iar DLSS crește performanța cu până la 2X.
Propnight va primi un upgrade la NVIDIA DLSS pe 24 mai, crescând performanța cu până la 85% la 4K.
Hydroneer este disponibil acum cu NVIDIA DLSS, și beneficiază de o creștere a performanței cu până la 50%, permițând fiecărui gamer RTX să joace la 4K cu setări maxime la peste 60 FPS.
My Time At Sandrock se va lansa pe 26 mai cu NVIDIA Reflex care va reduce latența cu 34%.
Ghost a primit deja un upgrade la DLSS, care crește performanța cu până la 70%, permițând fiecărui gamer GeForce RTX să experimenteze Ghost la cea mai bună calitate.
Soda Crisis se lansează cu NVIDIA Reflex diseară, cu o îmbunătățire a letenței cu 23%.

De altfel, NVIDIA Reflex, tehnologia ce permite reducerea latenței induse de sistem, este disponibilă acum în nu mai puțin de 38 de jocuri, 22 de monitoare și 45 de mouse-uri de gaming.

Noi dispozitive pentru gameri și creatori

De asemenea, NVIDIA a anunțat noi laptopuri dedicate gamerilor, precum și creatorilor de conținut. Din gama de astfel de dispozitive pentru gameri putem aminti MSI Raider GE67 HX, ASUS ROG Flow X16 sau Gigabyte Aorus 17X, în timp ce profesioniștii vor putea profita de unelte de productivitate precum noile modele ASUS Zenbook și Vivobook, Acer ConceptD 5 și 5 Pro sau Lenovo Slim 7i Pro X și 7 Pro X.

În materie de monitoare compatibile cu tehnologia NVIDIA, a fost anunțată lansarea modelelor ASUS ROG Swift 500Hz sau Acer Predator X28 G-SYNC, în timp ce Cooler Master a prezentat mouse-urile de gaming MM310 și MM730 cu Reflex.

Nu în ultimul rând, două noi televizoare Philips OLED vor fi compatibile cu G-SYNC și cu aplicația de cloud streaming GeForce Now.

Sursa: NVIDIA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News