Ce jocuri pentru Xbox, PlayStation şi PC vor fi lansate în vara lui 2020

Autor: Cosmin Aionita | 19.05.2020
Ce jocuri pentru Xbox, PlayStation şi PC vor fi lansate în vara lui 2020

Chiar dacă pandemia de COVID-19 pare să bată în retragere, condiţiile mai puţin restrictive permiţându-ne acum să ieşim din case pentru plimbări sau drumeţii, jocurile video rămân unul dintre principalele mijloace prin care ne putem ocupa, într-un mod plăcut, timpul liber.

Astfel, este logic să aruncăm o privire asupra titlurilor ce urmează să fie lansate în viitorul apropiat, pe parcursul verii acestui an, pentru cele mai importante platforme preferate de gamerii de la noi din ţară: PC-ul, dar şi consolele PlayStation 4 şi Xbox One.

Trebuie menţionat încă de la început că am selecţionat doar jocuri ale căror date de lansare exacte au fost confirmate de producători, cele amânate sau cu perioade de apariţie neclare nefiind luate în calcul. Aşadar, iată ce ne rezervă anotimpul cald în materie de jocuri video!


Maneater
(PlayStation 4/Xbox One/PC)

Dată de lansare: 22 mai 2020

Ok, ok, sfârşitul lunii mai nu este tocmai vară, însă ce mai înseamnă o săptămână în aceste vremuri, când oricum ne-am obişnuit să stăm în casă cu lunile? În plus, Maneater are o tematică “de vacanţă”, în care, în loc de obişnuiţii eroi, jocul vă permite să controlaţi un rechin ucigaş. Bucurându-va de soarele virtual şi de apa călduţă a oceanului, veţi putea străbate o lume de joc deschisă în care trebuie să vă apăraţi teritoriul de diferite ameninţări, precum oamenii băgăcioşi, pe care, la nevoie, îi veţi putea devora fără milă.


Minecraft Dungeons
(PlayStation 4/Xbox One/PC + Nintendo Switch)

Dată de lansare: 26 mai 2020

Minecraft Dungeons îşi propune să schimbe clasica formulă a jocului produs de Mojang Studios: dezvoltat în colaborare cu studioul Double Eleven, Minecraft Dungeons nu va include nici crafting şi nici construcţia propriilor lumi de joc. În schimb, jucătorii vor putea explora niveluri generate aleatoriu, înfruntând monştri generaţi la fel de aleatoriu, precum şi capcane sau puzzle-uri, într-o manieră ce aduce aminte de action RPG-urile tradiţionale. Minecraft Dungeons va putea fi abordat şi în multiplayer co-op, local sau online, pentru până la patru jucători.


Command & Conquer Remastered Collection
(PC)

Dată de lansare: 5 iunie 2020

Pachetul Command & Conquer Remastered Collection va reuni versiunile remasterizate ale primelor două jocuri din serie: Command & Conquer: Tiberian Dawn şi Command & Conquer: Red Alert, alături de toate expansion pack-urile lor. Realizat de foşti membri ai Westwood Studios, în colaborare cu experţi în restaurarea jocurilor vechi, Command & Conquer Remastered Collection promite grafică refăcută pentru rezoluţia 4K, muzică remasterizată, multiplayer modernizat şi secvenţe cinematice îmbunătăţite cu ajutorul rutinelor de reconstrucţie bazate pe AI.


Desperados III
(PlayStation 4/Xbox One/PC)

Dată de lansare: 16 iunie 2020

După o lungă perioadă de absenţă, seria Desperados, ce combină elementele tactice şi strategice împrumutate din titlurile Commandos cu o poveste tipică western, este readusă la viaţă de THQ Nordic. Gameplay-ul clasic promite să se întoarcă, alături de distribuţia de personaje iubite de fanii seriei (John Cooper & co.), prezentate însă în veşminte grafice modernizate, totul sub bagheta unui nou producator: Mimimi Games, acelaşi studio din spatele foarte apreciatului Shadow Tactics: Blades of the Shogun.


Disintegration
(PlayStation 4/Xbox One/PC)

Dată de lansare: 16 iunie 2020

Provenit de la studioul V1 Interactive, condus de Marcus Lehto (co-creatorul seriei Halo), Disintegration se anunţă drept un shooter SF care adaugă gameplay-ului clasic de FPS elemente de tactică în timp real. Jucătorii vor intra în pielea lui Romer Shoal, un pilot de Gravcycle care conduce o mică echipă de nelegiuiţi. Pe parcursul campaniei single player, jucătorii vor controla un Gravcycle echipat cu arme letale, dar vor da comenzi şi echipei de la sol. Disintegration va include şi o componentă multiplayer de tip PvP, în cadrul căreia jucătorii vor putea alege dintre nouă echipe denumite “Crews”, fiecare dintre acestea necesitând o abordare diferită.


The Last of Us Part II
(PlayStation 4)

Dată de lansare: 19 iunie 2020

The Last of Us Part II promite să reprezinte pentru generaţia PlayStation 4 ceea ce primul joc al seriei a fost pentru epoca PlayStation 3, iar actorii Troy Baker (Joel) şi Ashley Johnson (Ellie) îşi vor relua rolurile legendare. De această dată însă, Ellie se va afla în prim plan, eroina urmând să fie un pic mai în vârstă (19 ani) în The Last of Us Part II. După numeroase amânări şi concentraţi fiind pe o experienţă 100% single player, producătorii numesc campania din The Last of Us Part II drept cea mai lungă din întreaga istorie a studioului Naughty Dog.


Trackmania
(PC)

Dată de lansare: 1 iulie 2020

Noul joc al seriei Trackmania a fost conceput drept un remake modern, de această dată a foarte popularului Trackmania Nations. Pe lângă noua grafică, acest remake promite să menţină simplitatea formulei curselor din jocul original, urmând să fie aduse însă îmbunătăţiri pentru a fluidiza gameplay-ul. Nu vor lipsi nici editorul de trasee, cu elemente noi de constructie, şi nici viitoarele competiţii oficiale şi event-uri zilnice.


Marvel’s Iron Man VR
(PlayStation 4/PlayStation VR)

Dată de lansare: 3 iulie 2020

Posesorii de headset-uri PlayStation VR au avut de aşteptat până să primească o nouă aventură cu super eroi în realitatea virtuală, după ce Marvel’s Iron Man VR a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Totuşi, luna iulie va pune capăt, sperăm noi, acestei perioade de aşteptare, studioul Camouflaj încercând să repete succesul lui Marvel’s Spider-Man, de această dată din perspectiva genialului Tony Stark.


F1 2020
(PlayStation 4/Xbox One/PC)

Dată de lansare: 10 iulie 2020

Având în vedere că, în viaţa de zi cu zi, începerea campionatului mondial de Formula 1 a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, jocul oficial F1 2020 s-ar putea să reprezinte ultima ocazie pe care o vom mai avea să “consumăm” competiţia-regină a sportului cu motor în configuraţia sa actuală de echipe şi piloţi. Evident, titlul celor de la Codemasters promite includerea tuturor maşinilor, piloţilor şi circuitelor aferente campionatului din 2020, inclusiv a noilor trasee Hanoi Street Circuit and Circuit Zandvoort, dar şi posibilitatea de a înfiinţa şi gestiona propria echipă de F1.


Ghost of Tsushima
(PlayStation 4)

Dată de lansare: 17 iulie 2020

Ghost of Tsushima, cel mai recent proiect al studioului Sucker Punch, a fost încă unul dintre jocurile amânate din cauza crizei sanitare prin care trece întregul glob pământesc. Totuşi, acum că a primit o dată de lansare exactă, Ghost of Tsushima promite să fie un joc open world plasat în Japonia feudală în 1274, în timpul invaziei mongole a insulei Tsushima. Jucătorii vor avea ocazia de a intra în pielea lui Jin Sakai, un samurai ce va lupta împotriva invadatorilor mongoli, producătorii promiţând, pe lângă prezentarea vizuală de excepţie, un sistem de luptă realist, bazat pe armele şi obiceiurile acelor vremuri.


Destroy All Humans!
(PlayStation 4/Xbox One/PC)

Dată de lansare: 28 iulie 2020

Dezvoltat drept un remake complet al jocului omonim lansat de Pandemic Studios şi THQ pe PlayStation 2, în 2005, Destroy All Humans! ne va plasa din nou în pielea extraterestrului Crypto 137, războinic al Imperiului Furon, pe parcursul misiunii sale de cucerire a planetei Pământ. Simpaticul protagonist va avea la dispoziţie armele lui specifice, dar si abilităţile sale speciale. Jocul este refăcut în totalitate de studioul Black Forest Games cu ajutorul motorului grafic Unreal Engine 4, iar, pe lângă upgrade-ul grafic, gameplay-ul promite să fie îmbunătăţit.


Wasteland 3
(PlayStation 4/Xbox One/PC)

Dată de lansare: 28 august 2020

În ciuda amânării sale (din primăvară până la sfârşitul lunii august), fanii RPG-urilor de modă veche ar trebui să nu rateze Wasteland 3. Realizat de echipa de la inXile Entertainment, acum parte a Xbox Game Studios, Wasteland 3 promite să îmbine mecanicile de RPG cu gestionarea unui întreg grup de eroi şi cu luptele pe ture privite dintr-o perspectivă isometică. Campania principală va putea fi jucată şi în mod cooperativ alături de un prieten, iar deciziile luate pe parcursul poveştii îi vor putea afecta deznodământul.


Mafia: Definitive Edition
(PlayStation 4/Xbox One/PC)

Dată de lansare: 28 august 2020

Dezvăluit ca parte a pachetului Mafia Trilogy, Mafia: Definitive Edition va fi un remake complet al titlului lansat de Illusion Softworks în 2002, ce promite să recreeze perfect atmosfera tipică anilor ’30 cu ajutorul unei prezentari grafice moderne. Mai mult, acest remake va extinde povestea din jocul original, dar si coloana sonoră, iar gameplay-ul urmează să fie, la rândul său, adus la zi. Nu în ultimul rând, remake-ul Mafia: Definitive Edition va putea fi achiziţionat şi separat de pachetul Mafia Trilogy.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News