Cel mai luxos black cab londonez este PHEV, are consolă video și frigider

Autor: Adrian Popa | 06.09.2021
Cel mai luxos black cab londonez este PHEV, are consolă video și frigider

Cine a mers cu un black cab londonez obișnuit știe că aceste vehicule nu sunt chiar luxoase. Suspensiile sunt tari, ușile scârțâie, iar finisajele lasă de dorit.

O versiune de lux a celebrului vehicul a fost prezentată la târgul auto de lux Salon Privé. Modelul este plug-in hibrid (PHEV) și a fost construit de firma Sutton Bespoke pe baza unui taxi londonez tradițional.

Mașina are scaune din piele încălzite care pot fi ajustate electronic, frigider pentru băuturi, uși care se închid singure și poate acomoda o consolă video PlayStation sau Xbox, la alegerea clientului. Dispozitivele de gaming sunt însoțite de un ecran de 20” încorporat în peretele, acoperit cu piele, care desparte partea șoferului de zona din spate, dedicată pasagerilor.

Nici sunetul nu a fost neglijat, iar mașina vine cu un sistem high-end. Nu lipsesc, cum era de așteptat, conexiunile Wi-Fi și Bluetooth.

Plafonul automobilului poate fi realizat din sticlă, pentru ca în nopțile senine pasagerii să poată admira stelele de pe cer.

Vehiculul poate fi configurat cu două, trei sau patru scaune în partea din spate.

Sub capotă nu sunt multe modificări făcute de Sutton Bespoke. Sistemul de propulsie este același de pe modelul de black cab LEVC TX. Un motor tradițional Volvo este ajutat de un propulsor electric Siemens de 110 kW, care primește energie de la un pachet de baterii de 31 kWh, produs de LG Chem.

Autonomia pe baterii este de maxim 100 de kilometri, la temperaturi normale.

Sutton Bespoke a mai convertit și alte vehicule, inclusiv vanuri Mercedes-Benz, în vehicule de lux echipate cu console video.

Modelul de black cab prezentat la Salon Privé costă echivalentul a 140.000 de euro.

Sursa: CliveSutton.co.uk

CITEȘTE ȘI:

Cât vor plăti proprietarii de Mercedes-Benz EQS pentru a juca Tetris în mașina electrică

Lista tuturor mașinilor confirmate în Forza Horizon 5. Un singur model e integral electric

Urmărește Go4Games.ro pe Google News