Care este cel mai scump joc vândut vreodată și cât a costat?

Autor: Cosmin Aionita | 15.07.2020
Care este cel mai scump joc vândut vreodată și cât a costat?

La 35 de ani de la apariția sa inițială, Super Mario Bros. continuă să doboare recorduri. Pe lângă faptul că face parte dintr-una dintre cele mai populare și bine vândute serii de jocuri din lume, un exemplar de Super Mario Bros., aflat în stare perfectă, tocmai a fost comercializat în schimbul sumei de 114 000 de dolari americani, devenind astfel cel mai scump joc vândut vreodată.

Precendentul record îl deținea tot un exemplar în stare bună a jocului Super Mario Bros. pentru consola Nintendo Entertainment System, vândut anul trecut, în cadrul unei licitații, pentru 100 150 de dolari americani. Potrivit jurnalistului Chris Kohler, noul exemplar, vândut tot în cadrul unei licitații pentru 114 000 de dolari, a devenit acum cel mai scump joc video vândut vreodată.

De ce atât de scump?

Și totuși, de ce o sumă atât de consistentă investită într-un “simplu joc video”? Este vorba despre o ediție “specială” a Super Mario Bros., dedicată pieței nord-americane, lansată în perioada în care Nintendo încerca să-și impună produsele și în acea regiune a lumii.

Este bine de știut că exemplarul de Super Mario Bros. devenit cel mai cel mai scump joc vândut vreodată nu a fost nici prima ediție a jocului pentru America de Nord, dar nici ultima, iar starea sa era aproape perfectă. Jocul a fost vândut sigilat în ambalajul original, fiind evaluat la 9,4 pe o scară de la 1 la 10 în privința stării în care a fost prezervat de-a lungul timpului.

Cine este misteriosul cumpărător? Nu vom ști prea curând, având în vedere că acest câștigător al licitației a dorit să-și păstreze anonimatul. De obicei însă, în cazurile de acest fel, avem de-a face cu persoane foarte bogate, pasionați câteodată excentrici care nu se feresc să cheltuie sume amețitoare pentru a-și întregi colecțiile.

Sursa: The Verge, YTSunny YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News