Cononavirusul loveşte din nou: Bethesda anulează conferinţa de la E3 şi QuakeCon 2020

Autor: Cosmin Aionita | 06.04.2020
Cononavirusul loveşte din nou: Bethesda anulează conferinţa de la E3 şi QuakeCon 2020

Ştiam deja că E3 2020 a fost anulat, parţial din cauza lipsei de la eveniment a unor companii mari, precum Sony Interactive Entertainment sau Electronic Arts, dar şi în urma izbucnirii pandemiei globale de COVID-19. ESA (Entertainment Software Association), organizatori ai expoziţiei anuale E3, au promis că vor lua în considerare, în schimb, realizarea unor prezentări digitale, prin intermediul cărora producătorii şi publisherii să-şi poată anunţa noile jocuri.

Din păcate, nu toate companiile ce participau în mod frecvent la E3 vor susţine această iniţiativă. Cei de la Bethesda, obişnuiţi ai conferinţelor de presă de la E3, au anunţat, prin vocea lui Pete Hines (Senior Vice president of Global Marketing and Communications în cadrul companiei), că publisher-ul nu va organiza o asemenea prezentare digitală în iunie, în locul “tradiţionalei” conferinţe.

Decizia a fost luată, evident, din cauza pandemiei globale de coronavirus, iar Hines a promis că mai multe noutăţi despre noile jocuri Bethesda vor fi totuşi comunicate în lunile ce urmează.

Tot acelaşi motiv a fost citat de Bethesda şi studioul id Software şi pentru anularea ediţiei de anul acesta a convenţiei QuakeCon, ce se desfăşura, de obicei, în cursul lunii august. 2020 ar fi marcat cea de-a 25-a ediţie QuakeCon, iar organizatorii au promis că vor găsi alte metode pentru a sărbători această aniversare.

Încă de la E3 2018, Bethesda şi-a prezentat câteva dintre proiectele viitoare ale companiei: Starfield, un RPG single player de amploare, a cărui acţiune va avea loc însă în viitorul îndepărtat, dezvoltat pentru consolele PlayStation 5 şi Xbox Series X, precum şi The Elder Scrolls VI, joc ce se află în fazele de preproducţie, urmând să fie lansat după apariţia lui Starfield.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News