Este oficial: E3 2020 a fost anulat!

Autor: Cosmin Aionita | 12.03.2020
Este oficial: E3 2020 a fost anulat!

După zvonurile apărute în cursul zilei de ieri, ESA (Entertainment Software Association) a emis un comunicat oficial, confirmând ceea ce toţi suspectam: ediţia din acest an a Electronic Entertainment Expo, E3 2020 pe scurt, a fost anulată. Decizia a fost luată pentru a nu periclita sănătatea participanţilor, sub ameninţarea pandemiei globale de coronavirus COVID-19.

În schimb, ESA va continua consultările cu partenerii săi în ideea de a înlocui evenimentul propriu-zis cu o serie de anunţuri şi livestream-uri online, prin intermediul cărora marii jucători ce urmau să participe la E3 2020 să-şi poată prezenta noutăţile către public.

Deja Microsoft, ce pregătesc lansarea viitoarei generaţii de console Xbox Series X, precum şi Ubisoft sau Devolver Digital, au confirmat că vor înlocui tradiţionalele conferinţe de presă de la E3 cu o serie de event-uri digitale, ce urmează să fie transmise pe Internet.

Conform jurnalistului Jason Schreier de la Kotaku, Warner Bros. Interactive Entertainment ar fi urmat să organizeze prima sa conferinţă de presă de la E3 în 2020, pentru a anunţa noul joc al studioului Rocksteady, un nou Harry Potter, dar şi un nou titlu Batman. Rămâne de văzut cum publisher-ul îşi va reorganiza planurile, având în vedere anularea E3 2020.

Alţi jucători importanţi din industrie, cum ar fi Sony Interactive Entertainment (PlayStation), precum şi Electronic Arts sau jurnalistul Geoff Keighley (fost organizator şi moderator al panel-urilor de la E3), au anunţat că renunţă la participarea la E3 2020 încă dinainte ca evenimentul să fie anulat.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News