Crackdown 3 şi „puterea din cloud” a celor de la Microsoft: între promisiuni şi realitate

Autor: Cosmin Aionita | 12.02.2019
Crackdown 3 şi

Acum aproximativ cinci ani, când generaţia actuală de console se afla abia la început, Microsoft a dus o campanie furibundă de a încerca să suplinească deficienţele tehnologice ale modelelor originale de Xbox One (în comparaţie cu PlayStation 4) cu promisiuni legate de puterea adiţională pe care aportul tehnologiei cloud urma să o adauge hardware-ului propriu-zis.

Unul dintre „campionii” acestei presupuse puteri promise de cloud-ul celor de la Microsoft a fost Crackdown 3, joc promis încă de la evenimentul ce a marcat dezvăluirea oficială a consolei Xbox One, dar care urmează să fie lansat abia la sfârşitul acestei săptămâni, cu aproape şase ani mai târziu de la anunţul iniţial.

Folosind acest aport al tehnologiei cloud, Microsoft a promis, pentru Crackdown 3, medii de joc complet destructibile, mult mai avansate decât încercările precedente din domeniu (cum ar fi titlurile seriei Red Faction). Ulterior, după câteva amânări, mediile destructibile au dispărut din componenta single player a jocului, fiind promise doar pentru multiplayer-ul din Crackdown 3. Au fost făcute chiar şi prezentări video cu această tehnologie de distrugere a mediului de joc, parte dintre ele fiind prezente şi în clipul de mai jos.

Şi pentru că tot am ajuns la clipul de mai jos, canalul de YouTube The Red Dragon a realizat o comparaţie între promisiunile iniţiale ale celor de la Microsoft legate de Crackdown 3 şi realitatea din ziua de azi, cu versiunea finală a jocului. După cum puteţi vedea în clipul de mai jos, varianta finalizată a jocului este puţin spus dezamăgitoare în comparaţie cu ce ne aşteptam iniţial de la tehnologia cloud promisă de Microsoft, reprezentând înca o dovadă că mai avem mult de aşteptat până când astfel de metode vor deveni cu adevărat o soluţie viabilă pentru îmbunătăţirea aspectului grafic al unui joc video.

Crackdown 3 urmează să fie lansat pe 15 februarie 2019, în versiuni pentru Xbox One şi PC (Windows 10).

Urmărește Go4Games.ro pe Google News