Cum arată CSGO recreat cu ajutorul motorului grafic Unreal Engine 5

Autor: Cosmin Aionita | 21.07.2021
Cum arată CSGO recreat cu ajutorul motorului grafic Unreal Engine 5

În ciuda faptului că seria Counter-Strike a împlinit, luna trecută, nu mai puțin de 22 de ani de existență, cea mai recentă iterație a sa – Counter-Strike: Global Offensive – rămâne unul dintre cele mai populare jocuri video la nivel mondial, pe Steam peste 700 000 de utilizatori jucând zilnic acest titlu. Având în vedere vârsta avansată a jocului, lansat inițial în 2012, apare întrebarea: cum ar arăta un Counter-Strike modernizat, creat cu ajutorul tehnologiei moderne? Un posibil răspuns vine din partea realizatorului de mod-uri Cloacked, care a recreat două hărți din CSGO – Dust2 și Inferno – folosind recent lansatul Unreal Engine 5.

Versiunile actualizate ale Dust2 și Inferno din CSGO, recreate cu ajutorul Unreal Engine 5, pot fi admirate în clipul de mai jos, ieșind în evidență sistemul de iluminare globală pus la dispoziție de tehnologia dezvoltată de Epic Games. Mai mult, demo-ul poate fi descărcat și încercat pe propriile computere, accesând canalul de Discord Custom-Strike.

Versiunea inițială a jocului a pornit de la un mod realizat de pasionați

Versiunea originală de Counter-Strike a fost lansată pe 19 iunie 1999, sub forma unui mod al jocului Half-Life, realizat de Minh „Gooseman” Le și Jess Cliffe. Ambii au fost angajați apoi de Valve, care a achiziționat proprietatea intelectuală și a lansat oficial jocul de sine stătător, pentru Windows, în luna noiembrie a anului 2000.

De la lansarea jocului în urmă cu 22 de ani, seria Counter-Strike s-a bucurat de un succes inedit. Titluri precum Condition Zero și Source au sosit în anul 2004, iar Valve a lansat versiunea CS Global Offensive în 2012, aceasta primind numeroase update-uri în anii ce au urmat.

Sursa: A R E Z YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News