Cum arăta jocul Lord of The Rings în care au fost implicați Peter Jackson și Guillermo del Toro. De ce a fost anulat?

Autor: Cosmin Aionita | 24.06.2020
Cum arăta jocul Lord of The Rings în care au fost implicați Peter Jackson și Guillermo del Toro. De ce a fost anulat?

Pasiunea realizatorilor de jocuri nu coincide întotdeauna cu planurile publisherilor de care aceștia aparțin. Iar una dintre dovezi stă în acest titlu anulat: iată cum arăta jocul The Lord of The Rings în care au fost implicați, la un moment dat, atât Peter Jackson, cât și Guillermo del Toro.

Totul pleacă de la TT Games (Traveller’s Tales), studio ce a crezut cu tărie în ideea de a realiza un joc bazat pe universul Lord of The Rings, menit să acompanieze lansarea primului film din seria The Hobbit.

1 milion de dolari și 6 luni de dezvoltare

Cei de la TT Games au fost într-atât de pasionați încât au investit nu mai puțin de 1 milion de dolari și o perioadă de 6 luni pentru a realiza o demonstrație extinsă a unui joc The Lord of The Rings, ce reproducea momente cheie din seria de filme cu același nume. Acest demo a fost prezentat mai apoi chiar către Peter Jackson, regizorul acestor filme, dar și către Guillermo del Toro, ce ar fi urmat, la acea vreme, să regizeze The Hobbit.

În ideea de a realiza un titlu în același stil, care să urmeze însă evenimentele din viitorul film The Hobbit, TT Games au prezentat acest demo, ce includea nu mai puțin de patru porțiuni finalizate, fiecare cu propriul erou jucabil și propriul tip de gameplay. În prima parte, jucătorul intra în rolul lui Froddo și avea parte de un gameplay stealth, neliniar, în care eroul traversa o pădure, ferindu-se de Uruk-Hai.

Al doilea nivel din demo prezenta lupta dintre Gandalf și Saruman, în timp ce al treilea nivel prezenta încă o secțiune stealth, în care Froddo trebuia să se ferească de Nazgul și de tentația de a purta inelul. În fine, cel de-al patrulea segment al demo-ului prezenta lupta dintre Gandalf și monstrul Barlog. Pe lângă aceste patru porțiuni jucabile, demo-ul includea și o serie de demonstrații tehnologice mai scurte, menite să prezinte alte mecanici de joc.

A primit acordul regizorilor, dar nu și al publisher-ului

Conform spuselor celor de la TT Games, acest demo conceput pentru Xbox 360 (și restul platformelor de la acea vreme) i-a impresionat atât pe Peter Jackson, cât și pe Guillermo del Toro, amândoi oferindu-și acordul pentru realizarea unui joc similar legat de filmul The Hobbit.

S-a opus însă publisher-ul Warner Bros., care a fost împotriva conceptului de a recrea evenimentele din film într-un joc video și a dorit, în schimb, un joc cu o poveste separată, plasată însă în același univers. În ciuda anulării acestui proiect ambițios, în clipul de mai sus puteți vedea cum arăta jocul The Lord of The Rings anulat, în care au fost implicați, pentru scurt timp, Peter Jackson și Guillermo del Toro (ultimul renunțând chiar și la regizarea filmului The Hobbit).

Din fericire, cei de la TT Games au continuat să-și urmeze pasiunile, lucrând, până la urmă, la titlurile LEGO Lord of The Rings și LEGO The Hobbit.

Sursa: GameHut

Urmărește Go4Games.ro pe Google News