Cum arată noile controllere dedicate următoarei generații de PlayStation VR pentru PlayStation 5

Autor: Cosmin Aionita | 18.03.2021
Cum arată noile controllere dedicate următoarei generații de PlayStation VR pentru PlayStation 5
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sony Interactive Entertainment a dezvăluit, în cursul lunii trecute, că lucrează la un nou sistem VR de generație următoare, special conceput pentru consolele PlayStation 5, acesta urmând să aducă un “salt dramatic” în ceea ce privește performanța și interactivitatea jocurilor VR.

Prin vocea lui Hideaki Nishino (Senior Vice President, Platform Planning & Management), Sony oferea asigurări că a învățat lecții importante din experiența acumulată până acum cu PlayStation VR pentru PS4, iar soluția VR pentru PlayStation 5 va îmbunătăți toate aspectele, pornind de la rezoluția de afișare, câmpul de vizualizare (field of view), metodele de tracking și control. Spre exemplu, acest nou PlayStation VR pentru PS5 se va conecta la consolă cu un singur cablu, simplificând cu mult procesul inițial de instalare.

Design modern, feedback haptic și o nouă metodă de tracking

La nici o lună de la anunțul inițial, Sony a revenit, prezentând noile controllere dezvoltate special pentru următoarea generație de PlayStation VR pentru PS5. După cum puteți vedea și din fotografiile atașate, avem parte de o soluție modernă, construită pe baza inovațiilor aduse de gamepad-ul DualSense pentru PlayStation 5.

Noul controller va beneficia de triggere rezistive, precum cele de pe DualSense, tensiunea acestora urmând să fie ajustată în funcție de situația întâlnită în joc. De asemenea, noile controllere pentru viitorul PlayStation VR vor incorpora și motorașe de feedback haptic, capabile să reproducă diferite tipuri de vibrații, adaptate contextului din joc.

VR PlayStation 5

Noul dispozitiv de control va fi capabil să detecteze prezența degetelor, chiar și fără ca acestea să exercite presiune, în locurile în care vor fi plasate degetul mare, arătătorul și degetul mijlociu ale fiecărei mâini. Această implementare va permite jucătorilor să execute unele gesturi mai naturale, folosind mâinile, în timpul anumitor jocuri.

O modificare importantă față de actualul model PlayStation VR pentru PS4 va fi schimbarea metodei de tracking a controllerului (monitorizare a poziției și unghiului său în spațiu). Astfel, în timp ce pe PlayStation 4 tracking-ul se realiza cu ajutorul unei camere video, noul dispozitiv de control va fi monitorizat chiar de către noul headset VR, prin intermediul unui inel plasat în partea inferioară a controller-ului.

VR PlayStation 5

Nu în ultimul rând, față de învechitele PlayStation Move (folosite de prima generație de dispozitive PlayStation VR), noile controllere vor include gama completă de butoane și funcții caracteristice unui gamepad clasic (stick analogic, butoane triunghi, pătrat, L1, trigger L2 și buton Create pe controllerul aferent mâinii stângi; stick analogic, butoane X, cerc, R1, trigger R2 și buton Options pe controllerul afferent mâinii drepte).

Noul sistem VR pentru PlayStation 5 se află încă în faza de dezvoltare și nu va fi lansat în 2021. În schimb, cei de la Sony au promis că vor dezvălui, treptat, noutățile pe care acest nou dispozitiv PlayStation VR le va aduce.

VR PlayStation 5

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News