Sony a anunțat un nou PlayStation VR pentru consola PlayStation 5

Autor: Cosmin Aionita | 24.02.2021
Sony a anunțat un nou PlayStation VR pentru consola PlayStation 5

Acum mai bine de patru ani, Sony a lansat primul headset VR dedicat unei console de jocuri video – PlayStation VR pentru PlayStation 4 (acum poate fi folosit și pe PlayStation 5), iar Go4Games a fost printre primele publicații din România care a prezentat, în detaliu, acest accesoriu.

De-a lungul anilor, PlayStation VR a devenit cea mai populară soluție de realitate virtuală în rândurile gamerilor, Sony și publisherii parteneri oferind o selecție variată de jocuri dedicate, printre care Astro Bot: Rescue Mission, Blood & Truth sau Resident Evil 7: Biohazard. La începutul anului 2020, Sony raportase că nu mai puțin de 5 milioane de unități PlayStation VR fuseseră comercializate la nivel global.

O soluție VR gândită special pentru PlayStation 5

Ei bine, Sony Interactive Entertainment, prin vocea lui Hideaki Nishino (Senior Vice President, Platform Planning & Management), a dezvăluit că un nou sistem VR “next-generation” va fi lansat special pentru PlayStation 5, acesta urmând să aduca un “salt dramatic” în ceea ce privește performanța și interactivitatea jocurilor VR.

Compania promite că a învățat lecții importante din experiența acumulată până acum cu PlayStation VR pentru PS5, iar soluția VR pentru PlayStation 5 va îmbunătăți toate aspectele, pornind de la rezoluția de afișare, câmpul de vizualizare (field of view), metodele de tracking și control. Spre exemplu, acest nou PlayStation VR pentru PS5 se va conecta la consolă cu un singur cablu, simplificând cu mult procesul inițial de instalare.

Noul PlayStation VR nu va fi lansat anul acesta

De asemenea, noul PlayStation VR next-gen va beneficia de un nou controller special conceput pentru realitatea virtuală, ce va include unele dintre caracteristicile principale ale gamepad-ului DualSense, dar și o ergonomie sporită față de soluțiile similare deja existente.

Din păcate, noul sistem VR pentru PlayStation 5 se află încă în faza de dezvoltare și nu va fi lansat în 2021. Până la momentul apariției acestui nou headset, actualul PlayStation VR va primi în continuare conținut nou pentru PS4 și PS5, precum viitoarele jocuri After The Fall, Sniper Elite VR sau Humanity.

VR PlayStation 5

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News