Data de lansare pentru The Last of Us Part 2 şi toate anunţurile făcute de Sony în cel mai recent episod State of Play

Autor: Cosmin Aionita | 25.09.2019
Data de lansare pentru The Last of Us Part 2 şi toate anunţurile făcute de Sony în cel mai recent episod State of Play

După cum au promis, cei de la Sony Interactive Entertainment au difuzat aseară un nou episod al seriei State of Play, mini-show-uri prin intermediul cărora compania japoneză îşi propune să prezinte viitoarele titluri ce-şi vor face apariţia pentru PlayStation 4.

Noul episod State of Play a debutat cu un trailer pentru Humanity, noul proiect al studioului Enhance, responsabil şi pentru Tetris Effect, ce pare a fi tot un joc puzzle, de această dată menit “să simuleze comportamentul fiinţelor umane”. Humanity va fi lansat în 2020, pentru PlayStation 4, şi va compatibil cu PlayStation VR.

Prezentarea a continuat cu un nou trailer pentru Call of Duty: Modern Warfare, de la studioul Infinity Ward şi Activision. De această dată, am avut parte de un clip dedicat poveştii din joc, aşteptat pe piaţă pe 25 octombrie. De asemenea, modul de joc Special Ops Survival va fi disponibil mai întâi pe PlayStation 4, urmând să fie lansat mai târziu pentru celelalte platforme.

Am aflat mai apoi despre Wattam, noul proiect al designer-ului Keita Takahashi, autorul seriei Katamari, jocul anunţându-se la fel de… neobişnuit precum precedentele Noby Noby Boy, Katamari Damacy sau We Love Katamari. Wattam îşi va face apariţia în luna decembrie 2019.

State of Play a continuat mai apoi cu dezvăluirea lui Arise: A Simple Story, un nou proiect de la studioul Piccolo şi Techland Publishing. După cum puteţi vedea şi în secvenţele de mai jos, Arise îşi propune să spună o poveste extrem de personală, cu un accent deosebit pus pe sentimentele pe care promite să le stârnească în sufletele jucătorilor. Arise: A Simple Story va fi lansat „în curând” pentru PlayStation 4.

A urmat un scurt segment dedicat jocurilor pentru PlayStation VR, capul de afiş fiind L.A. Noire: The VR Case Files, disponibil chiar acum pe PlayStation Store la un preţ de 135 lei. Oferta de jocuri pentru PlayStation VR va fi completată de titluri precum Espire1: VR Operative (aşteptat în cursul acestei luni), Stardust Odyssey (programat pentru iarna 2019), After The Fall (2020) sau Space Channel 5 VR Kinda Funky News Flash! (toamna 2019).

A urmat remake-ul MediEvil, titlul clasic de pe prima generaţie de console PlayStation, refăcut pentru PS4. Pe lângă noile secvenţe din joc, a fost confirmată şi lansarea unei versiuni demo, disponibilă chiar acum pe PlayStation Store. Demo-ul MediEvil poate fi descărcat de aici (click pe „Try Free Demo”), iar cei care încearcă versiunea demo vor primi un coif pentru Sir Dan, personajul principal, ce va putea fi folosit în ediţia completă a jocului, aceasta urmând să fie lansată pe 25 octombrie 2019.

Mai apoi, a fost confirmată sosirea seriei Civilization pe PlayStation 4, Sid Meier’s Civilization VI urmând să fie lansat pe console pe 22 noiembrie 2019. Va exista şi un bundle cu cele două expansion-uri ale jocului – Rise & Fall şi Gathering Storm –, ce va fi comercializat separat. Utilizatorii de console PlayStation 4 vor beneficia şi de conţinut exclusiv, precum pachetele Nubia + Khamer şi Indonesia Civ & Scenario Packs.

Death Stranding, jocul lui Hideo Kojima ce se află la mai puţin de două luni de momentul lansării, nu putea lipsi din cadrul acestei prezentări. Astfel, a fost dezvăluită ediţia specială Death Stranding de consola PlayStation 4 Pro, ce va sosi concomitent cu jocul, pe 8 noiembrie 2019, în culori speciale.

A urmat Afterparty, noul joc al celor de la Night School Studio, responsabili şi pentru Oxenfree. Afterparty spune povestea a doi petrecăreţi, decedaţi tineri, care, pentru a scăpa din Iad, trebuie să-l înfrunte pe Satan şi pe demonii acestuia în ceea ce priveşte rezistenţa la băuturi alcoolice şi petreceri. Afterparty va fi lansat pe 29 octombrie 2019.

State of Play a fost şi metoda aleasă de Sony pentru a dezvălui jocurile ce vor fi oferite abonaţilor PlayStation Plus în cursul lunii octombrie a acestui an: simulatorul de baseball MLB The Show 2019, precum şi foarte apreciatul The Last of Us Remastered.

Şi dacă tot s-a făcut trecerea către seria The Last of Us, prezentarea a fost încheiată cu un nou trailer pentru The Last of Us Part II, prin intermediul căruia au fost confirmate două aspecte noi legate de jocul celor de la Naugty Dog. Joel, personajul principal din primul titlu al seriei, revine, interpretat de acelaşi Troy Baker, iar The Last of Us Part II are acum o dată de lansare bine stabilită: 21 februarie 2020.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News