Dear Esther, din această vară şi pe console

Autor: Cosmin Aionita | 07.04.2016
Dear Esther, din această vară şi pe console

Chiar la începutul acestei săptămâni aminteam despre Everybody’s Gone To The Rapture, cel mai nou joc al studioului The Chinese Room, care, după ce a debutat pe PlayStation 4 în vara anului trecut, îşi va găsi drumul şi către PC în cursul acestui an. Tot despre The Chinese Room vom vorbi şi acum, mai exact despre primul joc al acestui studio – Dear Esther, lansat în 2012 pe Steam.

Dear Esther este considerat un adevărat deschizător de drumuri, fiind jocul care a pornit trendul „experienţelor interactive” precum Gone Home, Everybordy’s Gone To The Rapture sau mai noul Firewatch, în care partea de explorare a mediului înconjurător eclipsează gameplay-ul. Pornit iniţial în 2008 drept un mod pentru Half-Life 2, Dear Esther a fost complet relucrat şi lansat în versiune comercială în 2012.

Iată că, după succesul de care s-a bucurat pe PC, Dear Esther este pe cale să facă pasul şi către consolele de generaţie actuală, The Chinese Room colaborând cu publisher-ul Curve Digital în acest scop. Versiunea pentru PlayStation 4 şi Xbox One a jocului va beneficia de comentarii audio din partea producătorilor, precum şi de ajustări vizuale şi de gameplay, menite să facă jocul mai accesibil pentru publicul deţinător de console.

Dear Esther a câştigat premiile „Excellence in Visual Arts” la Independent Games Festival 2012 şi „Best Use of Narrative” la Develop Awards 2012, fiind de asemenea nominalizat pentru cinci premii la British Academy Video Games Awards 2013.

Dear Esther este disponibil acum pentru PC, prin intermediul Steam, la un preţ de 9,99€. Versiunile pentru consolele PlayStation 4 şi Xbox One vor fi lansate în vara lui 2016.

Dear Esther

Dear EstherDear Esther

Dear EstherDear Esther

Urmărește Go4Games.ro pe Google News