Detalii despre Xbox Games Pass pe PC, Microsoft îşi va publica jocurile prin Steam

Autor: Cosmin Aionita | 31.05.2019
Detalii despre Xbox Games Pass pe PC, Microsoft îşi va publica jocurile prin Steam

Microsoft a recunoscut deja, prin vocea CEO-ului Satya Nadella, că va aduce serviciul Xbox Game Pass şi pe PC, oferind noi detalii în acest sens. Astfel, serviciul Xbox Game Pass pentru PC va fi similar în privinţa conceputului de bază cu omologul său de pe consolele Xbox One, utilizatorii ce optează pentru un astfel de abonament urmând să primească acces la o bibliotecă de peste 100 de titluri de PC, pe care să le poată descărca şi juca oricând doresc. În plus, abonaţii la Xbox Game Pass vor beneficia şi de reduceri de preţ între 10 şi 20% la DLC-urile destinate acestor jocuri.

Xbox Game Pass pentru PC va fi disponibil pe Windows 10 (prin intermediul Windows Store), în oferta de jocuri urmând să fie incluse titluri de la publisheri precum Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital, Paradox Interactive, SEGA şi, bineînţeles, Microsoft. Mai mult, toate jocurile noi provenite de la Xbox Game Studios (studiourile deţinute chiar de către Microsoft, inclusiv proaspetele achiziţii inXile Entertainment şi Obsidian Entertainment) vor fi incluse, încă din momentul apariţiei, în acest acest abonament.

În total, Microsoft promite că lucrează cu nu mai puţin de 75 de parteneri din industrie pentru a asigura un flux constant de jocuri noi pentru acest serviciu. Mai multe detalii despre versiunea pentru PC a abonamentului Xbox Game Pass vor fi dezvăluite în cadrul conferinţei de presă pe care Microsoft o va susţine la E3 2019. Aceasta va putea fi urmărită chiar aici, pe Go4games, pe 9 iunie 2019, cu începere de la 23:00 (ora României).

Mai mult, cei de la Microsoft consideră că utilizatorii trebuie să beneficieze de libertatea de a alege serviciul prin intermediul căruia îşi achiziţionează jocurile pentru PC. Astfel, compania a luat decizia ca jocurile sale să fie disponibile, pe lângă propriul serviciu Windows Store, şi prin intermediul Steam. Astfel, pe lângă Halo: The Master Chief Collection, confirmat deja pentru platforma celor de la Valve, Microsoft urmează să lanseze pe Steam peste 20 de jocuri, primele dintre acestea urmând să fie Gears 5 şi versiunile Definitive Edition ale Age of Empires I, II şi III.

Xbox Game Pass PC

Urmărește Go4Games.ro pe Google News