Dev.Play 2020 va avea loc exclusiv online

Autor: Cosmin Aionita | 27.07.2020
Dev.Play 2020 va avea loc exclusiv online

Ediția 2020 a Dev.Play, conferința dezvoltatorilor de jocuri video pentru Europa de Est, va avea loc, de această dată, doar online, în perioada 3 – 4 noiembrie 2020.

Conferința va include două zile de transmisii live, fiecare urmând să dureze în jur de opt ore, prin intermediul a două scene digitale. Tema principală a ediției de anul acesta va fi “Inovația în dezvoltarea de jocuri video”.

Manageri de top de la companii precum Quantic Dream, Rovio sau Google vor discuta în jurul unor subiecte importante precum cloud gaming, jocuri audio, trenduri de monetizare, generația nouă de console și multe altele. Celălalt subiect principal va fi Game Dev Business & Publishing, iar evenimentul va continua să includă elemente deja tradiționale, precum business matchmaking, o expoziție virtuală, oportunități de pitching pentru dezvoltatorii de jocuri și multe altele.

Conferința este dedicată dezvoltatorilor de jocuri, investitorilor, publisherilor și oricărui alt profesionist interesat de industria de dezvoltare a jocurilor video din această parte a lumii. O noutate pentru ediția din 2020 este adăugarea opțiunii de bilete gratuite în număr limitat, ce va garanta acces parțial la conținutul din platforma digitală.

Cine participă la Dev.Play 2020?

Câteva dintre personalitățile ce au confirmat deja prezența în cadrul conferinței de anul acesta sunt Warren Spector (Otherside Entertainment), Guillaume de Fondaumiere (Quantic Dream), Jason Della Rocca (Execution Labs), Harri Manninen (Play Ventures), Alexander Pelletier-Normand (Rovio), Michael Liebe (Kickstarter), Mariusz Gasiewski (Google) și mulți alții urmează să fie anunțați în perioada următoare.

Cătălin Butnariu, fondatorul Dev.Play și președintele Romanian Game Developers Association (RGDA) a declarat următoarele:

Obiectivul nostru este construirea de conținut relevant pentru piața de astăzi, dar care prezice, de asemenea, tendințele viitoare în contextul local și internațional a industriei dezvoltatorilor de jocuri video. Dev.Play a devenit o conferință de reper în regiune în cadrul căreia colegii din industrie pot interacționa și pot împărtăși din experiența lor valoroasă. Sunt încrezător că participanții se pot bucura în continuare de ce e mai bun din Dev.Play în formă digitală și credem că formatul online poate ajuta la facilitarea accesului persoanelor din întreaga lume, care poate nu au mai experimentat evenimentul nostru până acum. În acest sens, am creat o ofertă limitată de bilete cu acces gratuit.

Platformă online dedicată și multe jocuri de încercat

Dev.Play 2020 va avea loc prin intermediul unei platforme online dedicate, ce va putea oferi tot conținutul și caracteristicile pe care participanții s-au obișnuit să le primească la un astfel de eveniment. Aceștia vor putea urmări sesiuni și vor putea participa la workshop-uri, vor urmări speakerii, vor descoperi și se vor putea conecta cu colegii (1-on-1), cu dezvoltatorii de jocuri, publisherii și investitorii, vor participa la sesiuni de pitching și vor vizita standurile virtuale cu jocuri. De asemenea, de la Dev.Play 2020 nu va lipsi Dev.Play Awards Gala, în cadrul căreia vor fi premiate cele mai bune jocuri prezentate la eveniment.

Spre exemplu, Raji: An Ancient Epic, un titlu action/adventure dezvoltat de studioul Nodding Head Games, ce urmează să fie publicat de Super.com, a fost marele castigator din Awards Gala de la Dev.Play 2019 (eveniment ce a avut loc anul trecut la Palatul Parlamentului din București).

De asemenea, chiar dacă migreaza temporar în mediul online, Dev.Play își menține printre principalele sale obiective crearea de oportunități pentru dezvoltatorii de jocuri independenți din regiunea Europei de Est și din întreaga lume. Studiourile independente se pot înregistra la conferință pentru a-și prezenta jocurile la Expoziția Virtuală a dezvoltatorilor de jocuri independenți (Indie Expo) și vor putea participa la competiții de pitching pentru a-și prezenta jocurile în fața presei, a publisherilor și a investitorilor.

Zona Indie Expo a fost la fiecare ediție una dintre cele mai de succes zone ale conferinței, iar jocurile care au fost prezentate pentru prima dată la Dev.Play au continuat să câștige premii la competiții internaționale indie renumite, au obținut investiții sau au fost lansate pe piață cu succes.

Sursa: Dev.Play

Urmărește Go4Games.ro pe Google News