Diablo IV și Overwatch 2 au fost amânate din nou

Autor: Cosmin Aionita | 03.11.2021
Diablo IV și Overwatch 2 au fost amânate din nou
Foto: Blizzard Entertainment

Prin intermediul raportului financiar din cel de-al treilea trimestru al anului 2021, Activision Blizzard a dezvăluit ca mult așteptatele jocuri Diablo IV și Overwatch 2 nu vor vedea lumina zilei nici în 2022.

Conform companiei, anul viitor Blizzard Entertainment urmează să lanseze “o cantitate substanțială de conținut” nou, însă Overwatch 2 și Diablo IV vor fi lansate mai târziu decât a fost plănuit inițial.

Același raport menționează ca echipele producătoare din cadrul Blizzard Entertainment au făcut progrese mari în ultimele trimestre în vederea finalizării jocurilor Diablo IV și Overwatch 2, însă publisher-ul a hotărât să le acorde mai mult timp pentru a-și atinge scopul.

Diablo IV și Overwatch 2 au fost dezvăluite cu doi ani în urmă, cu ocazia BlizzCon 2019, jocurile aflându-se în dezvoltare pentru PlayStation 4, Xbox One și PC, respectiv PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch și PC.

Problemele continuă, un nou lider al Blizzard Entertainment părăsește studioul

Vestea amânării celor două jocuri a venit pe fondul problemelor legale pe care Blizzard Entertainment le are din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală venite din partea unor foști angajați ai studioului.

În urma dezvăluirilor inițiale, J. Allen Brack a renunțat la poziția de conducător al studioului, locul său fiind luat de Jen Oneal și Mike Ybarra.

Jen Oneal este fosta conducătoare a studioului Vicarious Visions (acum parte a Blizzard), echipa ce a lucrat la Diablo II: Resurrected. Ea s-a alăturat celor de la Blizzard Entertainment în luna ianuarie a acestui an, în poziția de vicepreședinte al diviziei de devoltare, supervizând astfel evoluția francizelor Diablo și Overwatch. Între timp, la rândul său, Oneal și-a anunțat plecarea din Blizzard Entertainment, sarcinile de conducere fiind atribuite lui Mike Ybarra.

După foarte mulți ani petrecuți în cadrul diviziei Xbox a Microsoft, Mike Ybarra s-a alăturat celor de la Blizzard în 2019, ocupând poziția de vicepreședinte și manager general al diviziei dedicate platformelor și tehnologiei. Din această funcție, Ybarra a supervizat dezvoltarea platformei Battle.net și a altor servicii din cadrul companiei.

Sursa: Activision Blizzard

Urmărește Go4Games.ro pe Google News