Dronele pun stăpânire pe Marea Britanie. Scenariu demn de jocuri video

Autor: Cosmin Aionita | 19.10.2023
Dronele pun stăpânire pe Marea Britanie. Scenariu demn de jocuri video
Foto: Ubisoft

Un scenariu pe care îl credeam posibil doar în jocurile video se transformă în realitate. Mai exact, locuitorii din Regatul Unit al Marii Britanii vor beneficia de livrarea pachetelor comandate de la gigantul Amazon în termen de o oră, cu ajutorul dronelor. Situația se aseamănă destul de mult cu ceea ce întâlneam în jocul video Watch Dogs Legion, unde, pe lângă astfel de funcții, dronele serveau și la monitorizarea populației din Lodra sau chiar pentru hacking-ul dispozitivelor inteligente.

Iar acest scenariu devine realitate la un deceniu după ce Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a dezvăluit planurile inițiale de a utiliza drone pentru livrările de comenzi.

De altfel, în ultimul an, Amazon a efectuat teste cu acest gen de livrare futuristică in doua locații din Statele Unite ale Americii – Texas si California –, serviciul urmând să devină disponibil și în Regatul Unit al Marii Britanii, concomitent cu Italia și o a treia locație din SUA.

Dronele folosite de Amazon, model MK30, sunt capabile să transporte pachete mici, cu o greutate maximă de 2,26kg, pe care le eliberează, din aer, la punctul de destinație. Astfel, echipamentele fragile sau scumpe nu vor fi livrate prin această metodă, comenzile aduse de drone urmând să fie limitate la obiecte precum periuțe de dinți, baterii, prezervative, cosmetice sau papetărie.

În ciuda ambițiilor lui Jeff Bezos, rapoartele arată că Amazon a livrat până acum, în perioada de test, doar câteva sute de pachete cu ajutorul dronelor. Acest gen de teste ar fi considerate normale înainte de lansarea, la nivel intențional, a unui astfel de serviciu de livrare.

Foto: Getty Images

Sursa: The Sun

Urmărește Go4Games.ro pe Google News