E3 2022 va fi organizat doar în format digital. Organizatorii au renunțat la planurile inițiale

Autor: Cosmin Aionita | 10.01.2022
E3 2022 va fi organizat doar în format digital. Organizatorii au renunțat la planurile inițiale
Foto: Electronic Software Association

Electronic Software Association (ESA) a decis ca și ediția din 2022 a târgului E3 (Electronic Entertainment Expo) să fie organizată sub forma unui eveniment online. Decizia menținerii E3 în formatul digital (folosit și pentru ediția de anul trecut) a fost luată din cauza riscurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a expozanților și participanților, pe fondul “exploziei” de noi cazuri din Statele Unite ale Americii.

Încă din luna decembrie, varianta omicron a coronavirusului s-a răspândit foarte rapid în Statele Unite, acolo unde E3 avea loc în fiecare vară (Los Angeles), afectând numeroase afaceri, călătorii, precum și sistemele de educație și sănătate. Autoritățile americane au raportat sute de mii de noi infectări în fiecare zi, determinând numeroase companii ce urmau să ia parte la CES (Consumer Electronics Show) în Las Vegas să se retragă de la acest eveniment.

După ce E3 2020 a fost anulat în întregime din cauza coronavirusului, iar ediția de anul trecut a fost organizată în format digital, ESA și-ar fi dorit ca E3 2022 să revină în formatul clasic, în persoană, așa cum a fost organizat evenimentul încă de la prima sa ediție din 1995. Totuși, o parte dintre publisheri au îmbrățișat și formatul online din 2021, companii precum Nintendo, Ubisoft, Microsoft, Square Enix sau Capcom pregătind livestream-uri speciale cu această ocazie.

În ciuda anunțului conform căruia și E3 2022 va susținut doar în mediul online, ESA nu a oferit detalii suplimentare despre ediția din acest an, menționând că mai multe detalii vor fi anunțate în curând. Totuși, organizatorii E3 au beneficiat de concurență acerbă în ultimii ani, companii precum Electronic Arts și Sony Interactive Entertainment (PlayStation) preferând să-și organizeze propriile evenimente separate, iar realizatorul Geoff Keighley (responsabil și pentru premiile The Game Awards) inaugurând formatul Summer Game Fest. De altfel, la doar câteva minute de la anunțul ESA referitor la E3 2022, Keighley a replicat, confirmând că Summer Game Fest se va întoarce și în acest an.

Sursa: Polygon

Urmărește Go4Games.ro pe Google News