Programul E3 2021. Ce show-uri vom putea urmări în ediția E3 de anul acesta

Autor: Cosmin Aionita | 07.06.2021
Programul E3 2021. Ce show-uri vom putea urmări în ediția E3 de anul acesta
Foto: Entertainment Software Association

După absența de anul trecut, cauzată de pandemia globală de COVID-19, E3 revine în 2021 cu o prezentare 100% digitală, evenimentul urmând să se desfășoare online în perioada 12 – 15 iunie 2021.

Organizatorii de la Entertainment Software Association au confirmat că vor colabora, pentru E3 2021, cu parteneri din întreaga industrie, iar conținutul rezultat va fi disponibil, în mod gratuit, pentru toți cei interesați. Printre partenerii ce vor “expune” la E3 2021 se vor regăsi nume precum Nintendo, Xbox (Microsoft), Capcom, Konami, Ubisoft, Take-Two Interactive (2K Games), Warner Bros. Games sau Koch Media.

De altfel, ESA a publicat și un program preliminar al E3 2021, acesta listând evenimentele ce urmează să fie transmise, datele și, unde este cazul, orele de difuzare:

11 iunie

  • Koch Media, compania ce deține publisher-ul Deep Silver, va susține propria prezentare cu ocazia E3 2021, de la ora 22:00 (ora României).

12 iunie

  • Ubisoft va difuza un nou episod al show-ului Ubisoft Forward, ce va include anunțuri importante, precum viitorul Rainbow Six Quarantine, dar și alte jocuri noi. Transmisia este programată pentru ora 22:00 (ora României).
  • Gearbox Software, producătorii seriei Borderlands și noua subsidiară a companiei Embracer Group, își va susține propria conferință de presă cu ocazia E3 2021. Deși evenimentul este confirmat pentru 12 iunie, nu a fost anunțată încă o oră exactă la care va avea loc.
  • Devolver Digital va reveni cu propria interpretare a ceea ce înseamnă o conferință de presă pentru E3 2021. Evenimentul este confirmat pentru 12 iunie, fără a fi anunțată încă o oră de difuzare exactă.

13 iunie

  • Xbox, împreună cu proaspăt achiziționatul publisher Bethesda vor pune în scenă un Showcase ce va fi difuzat de la 20:00 (ora României). Este promis un show de 90 de minute prin intermediul căruia vom putea afla primele detalii despre noile jocuri pregătite de Xbox Game Studios, de studiourile Bethesda, dar și de publisherii parteneri pentru platformele Xbox.
  • PC Gaming Show, urmat de Future Games Show. Show-ul anual dedicat jocurilor pentru PC va începe la ora 21:00 (ora României) și va fi urmat de Future Games Show, ce va include o combinație de jocuri AAA și indie pentru majoritatea platformelor, plecând de la PlayStation 5, trecând prin Xbox Series X|S și Nintendo Switch și ajungând până la PC și dispozitive mobile.
  • Square Enix va avea propria prezentare pregătită pentru E3 2021, evenimentul urmând să fie transmis începând cu ora 22:15 (ora României).

14 iunie

  • Capcom a fost anunțat ca fiind unul dintre partenerii oficiali ai E3 2021, anunțuri noi ale publisher-ului fiind așteptate în cursul acestei zile. Totuși, nu este clar încă dacă Capcom va sustțne o conferință de presă proprie sau nu.
  • Take-Two Interactive, compania din spatele unor nume grele din industrie – precum 2K Games sau Rockstar Games –, urmează să-și susțină propriul eveniment în cadrul E3 2021. Din păcate, ora acestei prezentări nu a fost anunțată încă.

15 iunie

  • Nintendo va transmite o ediție specialaăa show-ului Nintendo Direct, cu ocazia E3 2021, începând cu ora 19:00 (ora României). Sunt promise aproximativ 40 de minute de anunțuri în legătură cu noi jocuri pentru consolele Nintendo Switch, după show urmând să fie difuzate trei ore de stream-uri de gameplay (Nintendo Treehouse).
  • Bandai Namco Entertainment pregătește un eveniment propriu ca parte a E3 2021, însă nu a fost confirmată încă ora aceste transmisii.

În afara E3 2021

E3 2021 nu reprezintă decât o parte din ceea ce va avea de oferit vara acestui an în materie de noutăți legate de industria jocurilor video. Astfel, o serie de evenimente vor fi organizate în afara E3 2021:

  • Dezvăluirea noului joc Battlefield, pe 9 iunie, de la ora 17:00 (conform fusului orar valabil în România).
  • Summer Game Fest, evenimentul organizat de Geoff Keighley, începe pe 10 iunie și promite numeroase anunțuri și dezvăluiri.
  • EA Play Live 2021, conferința de presă anuală organizată de Electronic Arts, va avea loc pe 22 iulie și va aduce noutăți legate de iterațiile FIFA, Madden NFL etc. din acest an, precum și anunțuri și informații despre noul titlu Battlefield.
  • Sony Interactive Entertainment (PlayStation) va absenta și în acest an de la E3. Cel mai probabil, compania va prefera să-și organizeze propriul eveniment, așteptat spre sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie.

Majoritatea acestor evenimente vor putea fi urmărite în direct chiar aici, pe Go4Games.

Sursa: GameSpot

Urmărește Go4Games.ro pe Google News