E3 2024 și 2025 au fost anulate? Reacția oficială a organizatorilor

Autor: Cosmin Aionita | 26.06.2023
E3 2024 și 2025 au fost anulate? Reacția oficială a organizatorilor

Rezumatul uneia dintre recentele întâlniri ale autorităților responsabile pentru turism din orașul Los Angeles (Los Angeles City Tourism Board of Commissioners) menționează că expozițiile E3 2024 și E3 2025, planificate pentru lunile iunie ale respectivilor ani, au fost anulate.

Totuși, un purtător de cuvânt al Entertainment Software Association (organizatorul E3) a declarat pentru GamesIndustry.biz că entitatea pe care o reprezintă încă poartă discuții referitoare la E3 2024 (și potențialele ediții viitoare), menționând clar că “nu s-a luat o decizie finală în legătură cu organizarea acestui eveniment la momentul actual”.

Influența și importanța show-urilor E3 (Electronic Entertainment Expo), altădată cele mai importante din industrie, ce reuneau toate marile companii de jocuri video sub un singur acoperiș, au scăzut dramatic în ultimii ani. Rând pe rând, jucători cu greutate precum Nintendo, Sony sau Electronic Arts s-au retras din cadrul E3, ediția 2020 a fost anulată din cauza pandemiei, E3 2021 s-a desfășurat sub forma unui event online, iar edițiile din 2022 și 2023 au fost anulate din cauza lipsei de interes a eventualilor participanți.

Ca alternative la E3, publisherii majori și-au organizat propriile evenimente la începutul acestei veri, precum PlayStation Showcase de la Sony, Xbox Games Showcase de la Microsoft sau Ubisoft Forward Live de la Ubisoft.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News