E3 2023 a fost anulat. Ce motive au invocat organizatorii

Autor: Cosmin Aionita | 31.03.2023
E3 2023 a fost anulat. Ce motive au invocat organizatorii

În luna septembrie a anului trecut, Entertainment Software Association (ESA) anunța că, în ciuda anulării edițiilor precedente din cauza pandemiei de COVID-19, E3 2023 urma să aibă loc și să marcheze revenirea la formatul fizic. Evenimentul, organizat alături de ReedPop, ar fi urmat să se desfășoare pe parcursul a patru zile (13 – 16 iunie), împărțite în „Business Days” și „Gamer Days”.

Din păcate, inițiativa Entertainment Software Association nu a strâns prea mulți susținători în rândurile industriei jocurilor video: Nintendo a anunțat că nu va participa la E3 2023, Sony PlayStation a renunțat încă dinainte de pandemie să ia parte la aceste evenimente, iar Microsoft a declinat participarea la expoziție, plănuind doar evenimente online. Mai mult, recent Ubisoft a decis să nu participe la E3 2023, exemplul fiindu-i urmat de alți publisheri precum SEGA, Tencent sau Devolver Digital.

În aceste condiții, după ce colegii de la IGN afirmau că două surse le-au mărturisit că ESA a decis să anuleze E3 2023, a sosit și confirmarea oficială din partea organizatorilor:

[Anularea] a fost o decizie dificilă din cauza tuturor eforturilor pe care noi și partenerii noștri le-am depus pentru a transforma acest eveniment în realitate, dar a trebuit să facem ceea ce este corect pentru industrie și ceea ce este potrivit pentru E3. Apreciem și înțelegem că acele companii interesate nu ar fi avut pregătite la timp demo-uri jucabile pentru acest eveniment, iar provocările legate de lipsa resurselor necesare pentru a participa la E3 în această vară reprezintă un obstacol pe care nu l-au putut depăși. Celor care și-au luat angajamentul de a participa la E3 2023 le cerem scuze că nu putem organiza evenimentul pe care îl meritați și pe care îl așteptați, având în vedere experiența de orgnizator a ReedPop.

– Kyle Marsden-Kish, Global VP of Gaming, ReedPop

În ciuda deznodământului nu tocmai fericit al E3 2023, comunicatul oficial menționează că ESA și ReedPop vor continua sa lucreze împreună pentru „viitoare evenimente E3”.

Ce primim în loc de E3 2023

Chiar dacă E3, în formatul său clasic, nu va mai avea loc în 2023, mulți dintre jucătorii majori implicați în industria divertismentului digital își vor organiza propriile evenimente alternative.

Spre exemplu, Ubisoft va transmite pe 12 iunie o ediție specială Ubisoft Forward Live, menită să aducă update-uri referitoare la viitoarele jocuri ale companiei.

Microsoft, de asemenea, urmează să organizeze Xbox Games Showcase pe 11 iunie, cu noutăți de la Xbox Game Studios și Bethesda, eveniment ce va urmat de Starfield Direct, o prezentare extinsă a RPG-ului SF de la Bethesda Game Studios, cu lansarea programată pentru 6 septembrie, în versiuni de Xbox Series X|S și PC.

Prezent și activ și în anii în care E3 nu a fost organizat din cauza pandemiei, Geoff Keighley va reveni și anul acesta, pe 8 iunie, cu Summer Game Fest, eveniment ce urmează să fie transmis live din YouTube Theater, Los Angeles.

Nu în ultimul rând, probabil că și alte companii precum Electronic Arts, Sony Interactive Entertainment, Nintendo, Devolver Digital sau Capcom vor reveni, în preajma perioadei în care trebuia să aibă loc E3 2023, cu propriile evenimente sau transmisii digitale.

Sursa: IGN

Urmărește Go4Games.ro pe Google News