E3 revine în 2021 într-un format complet digital

Autor: Cosmin Aionita | 07.04.2021
E3 revine în 2021 într-un format complet digital
Foto: Entertainment Software Association

După ce, anul trecut, cei de la Entertainment Software Association (ESA, pe scurt) s-au văzut nevoiți să anuleze ediția 2020 a celebrului eveniment E3 (Electronic Entertainment Expo), 2021 pare să prezinte perspective ceva mai optimiste. Astfel, conform unui anunț oficial, ESA a confirmat că va organiza E3 2021 într-un format 100% digital, evenimentul urmând să se desfășoare online în perioada 12 – 15 iunie 2021.

Gratuit, cu Xbox, dar fără PlayStation

Publisherii și dezvoltatorii de jocuri video vor avea astfel ocazia să-și prezinte cele mai recente creații direct către fanii din întreaga lume. De altfel, Entertainment Software Association a confirmat că va lucra, pentru bunul mers al E3 2021, cu parteneri din întreaga industrie, iar conținutul rezultat va fi disponibil, în mod gratuit, pentru toți cei interesați.

ESA a anunțat deja că, printre partenerii ce vor “expune” la E3 2021, se vor regăsi nume precum Nintendo, Xbox (Microsoft), Capcom, Konami, Ubisoft, Take-Two Interactive (2K Games), Warner Bros. Games și Koch Media, mai multe companii urmând să se alăture acestei liste. De notat că Sony Interactive Entertainment (PlayStation) va absenta din nou de la E3, compania preferând, în ultimii ani, să-și organizeze propriile evenimente de prezentare.

Concurența de la Gamescom promite revenirea publicului

Stanley Pierre-Louis, președinte și CEO al Entertainment Software Association a declarat următoarele:

De mai bine de două decenii, E3 a devenit scena principală pe care liderii industriei de divertisment digital ajung să-și prezinte produsele, jocurile video unind astfel o lume întreagă. Ediția E3 din acest an va evolua, obiectivul fiind de a încânta fanii cu dezvăluiri importante, dar și de a oferi partenerilor din presă posibilitatea de a realiza materiale exclusive, transformând astfel evenimentul în scena centrală pentru tot ceea ce înseamnă jocuri video.

În timp ce E3 2021 va avea loc în format digital, din cauza pandemiei de COVID-19, ESA preconizează că E3 2022, ediția de anul viitor a evenimentului, va fi din nou organizată în format tradițional, cu public. De altfel, Gamescom 2021, cel mai important eveniment similar din Europa, va avea loc anul acest într-un format hibrid, atât online, cât și cu public restrâns la fața locului.

Sursa: All Games Delta

Urmărește Go4Games.ro pe Google News