E3 se întoarce în 2023! Când va avea loc evenimentul și în ce format

Autor: Cosmin Aionita | 27.09.2022
E3 se întoarce în 2023! Când va avea loc evenimentul și în ce format

După vestea conform căreia E3 2022 a fost anulat, eforturile organizatorilor fiind concentrate pe ediția de anul viitor, avem parte de o serie de confirmări suplimentare: E3 2023 va marca revenirea în format fizic, tradițional, a celui mai important eveniment dedicat industriei jocurilor video. Acesta va avea loc în intervalul 13 – 16 iunie 2023, în Los Angeles Convention Center.

Vor fi patru zile de expoziție, structurate însă diferit față de precedentele ediții ale show-ului. E3 2023 va împrumuta din exemplul oferit de Gamescom, „surata” sa europeană, și va beneficia de o perioadă dedicată presei, alături de membrii industriei de specialitate, precum și de zile dedicate vizitatorilor.

Zile și spații separate pentru mass media și public

Astfel, perioada denumită „Business Days” va avea loc în intervalul 13 – 15 iunie 2023 și este rezervată reprezentanților mass media și ai industriei. Aceștia vor beneficia de un spațiu separat, dedicat, unde jurnaliștii vor putea testa viitoarele jocuri și vor putea discuta direct cu producătorii și publisherii.

Zilele de 15 și 16 iunie vor fi așa numitele „Gamer Days”, în care utilizatorii „de rând” vor putea vizita alte spații amenajate special (diferite față de cele alocate pentru Business Days), unde vor avea ocazia de a încerca jocurile expuse în cadrul show-ului, să facă cunoștință cu dezvoltatorii, creatorii de conținut etc. Pe parcursul acestor zile, va fi deschisă și o sală specială de spectacole, accesibilă posesorilor de bilete, unde vor fi proiectate trailere, vor fi organizate prezentări ale unor titluri așteptate alături de producători etc.

De asemenea, organizatorii de la ESA și partenerii acestora au confirmat că, în paralel cu evenimentul fizic E3 2023 de la Los Angeles Convention Center, vor avea loc și event-uri digitale ce vor porni pe 11 iunie și vor continua pe întreaga durată a expoziției.

Kyle Marsden-Kishm, VP of gaming al ReedPop, a declarat:

Viziunea noastră este să reunim din nou întreaga industrie și să avem parte din nou de tradiționala „săptămână E3”, să aducem înapoi acea scânteie și să restabilim rolul E3-ului drept un showcase global, un eveniment cu adevărat magic, atât pentru producătorii de jocuri, cât și pentru consumatori.

E3 2023 ar urma să fie astfel primul show E3 propriu-zis din ultimii patru ani: E3 2020 și 2022 a fost anulate în totalitate din cauza pandemiei, în timp ce E3 2021 s-a rezumat la o serie de transmisii online din partea partenerilor.

Sursa: VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News