EA România aniversează 15 ani de activitate

Autor: Cosmin Aionita | 23.09.2020
EA România aniversează 15 ani de activitate

Electronic Arts România este una dintre cele mai mari companii de tehnologie și producție de jocuri video din România. Mai mult, în 2020 studioul din România al celor de la EA aniversează 15 ani de activitate.

Începând cu anul 2005, EA România și-a consolidat prezența în sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor din România, deveninind unul dintre cele două studiouri din lume unde este dezvoltată deosebit de populara seria de jocuri video FIFA, alături de EA Vancouver.

De asemenea, EA România este unul dintre cele mai mari centre Electronic Arts de verificare a calității (testare) și printre cele mai importante centre de Security din cadrul EA la nivel global.

Pentru a marca momentul în care EA România aniversează 15 ani de activitate, Traian Bossenmayer, Director HR în cadrul studioului, a declarat următoarele:

Anul acesta, EA România sărbătorește 15 ani de existență pe piața locală și suntem mândri de modul în care echipele noastre au lucrat împreună. Am început anul 2020 cu o mulțime de planuri centrate în jurul oamenilor noștri, jocurilor, noilor tehnologii și activităților de branding și îl continuăm cu optimism și încredere. Suntem mai uniți ca niciodată, în acest moment istoric în care împlinim 15 ani de realizări și marcăm sute de proiecte. Mai mult, suntem nerăbdători să dezvăluim cât mai multe fragmente din universul EA România, ce reunește sute de specialiști care lucrează la unele dintre cele mai populare jocuri video și tehnologii din lume, precum FIFA și NHL, la binecunoscutul motor grafic Frostbite, dar și în domeniile Cloud sau Security. Suntem mândri de colegii noștri și de munca pe care o realizează zilnic, de ale cărei rezultate se bucură zi de zi milioane de oameni din întreaga lume.

EA România aniversează 15 ani

15 ani pe piața din România

În cei 15 ani de activitate pe piața locală, EA România a crescut de la o echipă de numai șapte persoane la peste 1700 de angajați și colaboratori, a dezvoltat echipe locale pentru unele dintre cele mai populare jocuri video din lume – FIFA, Need for Speed, UFC Mobile, NBA Mobile, NHL –, cât și echipe tehnice de top – Development Technology Services, EA Security, Network Support, Application Development, Frostbite și multe altele.

Mai mult, în acest an, EA România a devenit primul studio EA la nivel global care a instalat un proiector arhitectural permanent. Pe fațada studioului EA din București rulează proiecții arhitecturale reprezentând proiectele dezvoltate local și alte activități ale studioului, printre care se numără prezentări ale echipelor locale care lucrează la dezvoltarea jocurilor EA, precum și ale echipelor de Quality Verification, Security, Digital Platform, Frostbite, IT, alături de multe altele.

EA România aniversează 15 ani

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News