Electronic Arts a anulat EA Play Live 2022. Ce se întâmplă cu E3 și Gamescom

Autor: Cosmin Aionita | 17.03.2022
Electronic Arts a anulat EA Play Live 2022. Ce se întâmplă cu E3 și Gamescom
Foto: Electronic Arts

Electronic Arts a confirmat, prin intermediul colegilor de la IGN, că evenimentul EA Play Live, ce avea loc anual în preajma perioadei dedicate expoziției E3, nu va mai fi organizat în 2022. Conceput pentru a înlocui conferința de presa tradițională de la E3, EA Play Live s-a desfășurat anual încă din 2016, în ultimii ani fiind transmis în format online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Pentru 2022 însă, Electronic Arts se va reorienta către o serie de livestream-uri indepedente, fiecare dintre acestea urmând să fie dedicat unuia dintre proiectele pe care compania dorește să le prezinte. Iată declarația oferită de EA către colegii de la IGN:

Iubim EA Play Live și este calea noastră de a ne conecta cu jucătorii noștri și de a împărtăși ce este nou cu voi toți. Din păcate, anul acesta lucrurile nu s-au sincronizat pentru a vă putea arăta tot ce dorim într-o singură zi. Avem lucruri entuziasmante care se întâmplă în cadrul studiourilor noastre de clasă mondială și, anul acesta, vom dezvălui mai multe despre aceste proiecte, atunci când va fi timpul potrivit pentru fiecare. Abia așteptăm să petrecem mai mult timp împreună pe parcursul acestui an!

Gamescom 2022 revine în format fizic

Deși restricțiile legate de pandemia de COVID-19 încep să fie ridicate în tot mai multe țări de pe glob, viitorul evenimentelor de gaming este în continuare sub semnul întrebării. E3 2022 nu va avea loc în formatul tradițional, preferându-se doar un show online și în acest an. De asemenea, showcase-ul digital Summer Games Fest, organizat de Geoff Keighley, reveni și în vara acestui an.

În schimb, organizatorii Gamescom au confirmat că ediția din 2022 a celui mai mare show european dedicat jocurilor video va avea loc în format tradițional, cu public, în Koln, în perioada 24 – 28 august 2022, cu reguli de igienă și securitate sporite. Expoziția fizică va fi complementată și de programe și stream-uri online.

Sursa: IGN, Gamescom

Urmărește Go4Games.ro pe Google News