Electronic Arts, în pole position pentru preluarea Codemasters

Autor: Cosmin Aionita | 14.12.2020
Electronic Arts, în pole position pentru preluarea Codemasters

Luna trecută vă informam că publisher-ul Take-Two Interactive, companie ce deține label-urile de publishing 2K Games și Rockstar Games, a ajuns la un acord pentru achiziționarea Codemasters. Și tocmai când credeam că achiziția Codemasters a intrat în linie dreaptă, urmând să fie finalizată in prima parte a anului viitor, lucrurile au fost date peste cap de o contraofertă venită din partea Electronic Arts.

Publisher-ul din spatele seriilor FIFA și Need for Speed a confirmat astăzi faptul că a ajuns la un nou acord cu consiliul de administrație al Codemasters pentru a cumpăra compania în schimbul a 1,2 miliarde de dolari. Primele zvonuri despre contraoferta celor de la Electronic Arts au fost raportate de Sky News, interesul pentru Codemasters fiind într-adevăr confirmat astăzi de către EA.

Cei de la Codemasters consideră că experiența extinsă a Electronic Arts în ceea ce privește operațiunile de tipul “live service” (jocuri cu o susținere prelungită din partea producătorilor, conținut suplimentar fiind livrat periodic prin intermediul “sezoanelor” noi) va servi la îmbunătățirea capabilităților companiei britanice, iar EA va avea de câștigat de pe urma expertizei în ceea ce privește jocurile de curse, domeniu în care Codemasters este unul dintre cei mai importați jucători.

Take-Two Interactive oferea cu 200 de milioane de dolari mai puțin

Oferta precedentă, venită din partea celor de la Take-Two Interactive, indica o valoare totală a tranzacției de nu mai puțin de 994 milioane de dolari (sau aproximativ 759 de milione de lire sterline). EA a depășit-o sensibil, publisher-ul oferind 1,2 miliarde de dolari în schimbul Codemasters.

Dacă cumva nu mai apare și o a treia contraofertă, achiziția Codemasters ar urma să fie finalizată în primul trimestru al anului calendaristic 2021.

De-a lungul timpului, Codemasters și-a clădit un renume grație unora dintre cele mai cunoscute și apreciate serii de racing din lume: DiRT și GRID. De asemenea, Codemasters deține și licența FIA de a realiza titlurile oficiale bazate pe competiția Formula 1.

Sursa: VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News