Take-Two Interactive a ajuns la un acord pentru achiziționarea Codemasters

Autor: Cosmin Aionita | 16.11.2020
Take-Two Interactive a ajuns la un acord pentru achiziționarea Codemasters

Take-Two Interactive Software, compania ce deține label-urile de publishing 2K Games și Rockstar Games, a anunțat că a ajuns la un acord cu consiliul de administrație al Codemasters în vederea achiziției acestei companii.

În urma acestei înțelegeri, acționarii Codemasters ar urma să primească aproximativ 1,58$ și 0,02834 acțiuni Take-Two în schimbul fiecărei acțiuni Codemasters. Având în vedere că la data de 5 noiembrie 2020, cu doar o zi înainte de apariția primelor zvonuri legate de această tranzacție, prețul unei acțiuni Take-Two era de 168,68$, prețul fiecărei acțiuni Codemasters ar fi ajuns la aproximativ 6,39$, ceea ce ar duce la o valoare totală a acestei tranzacții de nu mai puțin de 994 milioane de dolari (sau aproximativ 759 de milione de lire sterline). Achiziția ar urma să fie finalizată în primul trimestru al anului calendaristic 2021.

Take-Two Interactive consideră că aportul celor de la Codemasters, cunoscuți în primul rând grație jocurilor de curse cu mașini, ar complementa într-un mod ideal oferta de jocuri sportive deja existente în portofoliul companiei (seriile NBA 2K, WWE 2K etc.). În plus, cei de la Take-Two sunt convinși că pot îmbunătăți performanțele financiare ale jocurilor create de Codemasters cu ajutorul infrastructurii proprii de distribuție și marketing.

Două companii cu o istorie bogată

De-a lungul timpului, Codemasters și-a clădit un renume grație unora dintre cele mai cunoscute și apreciate serii de racing din lume: DiRT și GRID. De asemenea, Codemasters deține și licența FIA de a realiza titlurile oficiale bazate pe competiția Formula 1.

Take-Two Interactive Software este un conglomerat ce deține mai multe companii și label-ul de publishing, printre care 2K Games (seriile Mafia, Borderlands, XCOM, NBA 2K etc.), Rockstar Games (seriile Grand Theft Auto și Red Dead Redemption) și, mai recent, Private Division (The Outer Worlds).

Sursa: All Games Delta

Urmărește Go4Games.ro pe Google News