Epic Games a achiziționat compania RAD Game Tools și toate tehnologiile acesteia

Autor: Cosmin Aionita | 11.01.2021
Epic Games a achiziționat compania RAD Game Tools și toate tehnologiile acesteia

Nu este de ajuns că Epic Games se pregătește de perioada post-pandemie de COVID-19, cumpărând un întreg mall în acest sens: compania din spatele extrem de popularului joc Fortnite tocmai a anunțat o nouă achiziție extrem de importantă. Mai exact, Epic Games și-a însușit compania RAD Game Tools și toate tehnologiile acesteia.

Pentru cei care nu știu, RAD Game Tools era unul dintre producătorii care ofereau tehnologii dedicate dezvoltării de jocuri video, folosite, în aproape 25 000 de jocuri, de către cele mai importante studiouri și de cei mai influenți publisheri.

Spre exemplu, cei de la RAD Game Tools sunt responsabili pentru formatul video Bink, folosit de majoritatea jocurilor video ce prezintă secvențe cinematice sub formă de fișiere video preînregistrate, dar și pentru Oodle Data Compression, algoritmi de compresie fără pierdere de informație utilizați de numeroase jocuri.

Prin această mișcare, Epic Games își dorește să integreze toate tehnologiile celor de la RAD Game Tools în cadrul Unreal Engine, pentru a eficientiza și ușura dezvoltarea de jocuri prin intermediul acestui motor grafic.

Epic Games RAD Game Tools

Ce au avut de spus conducătorii celor două companii

Kim Libreri, Chief Technology Officer al Epic Games, a declarat următoarele:

Pe măsură ce grafica din jocurile video devine din ce în ce mai fotorealistă, dezvoltatorii au nevoie de cele mai bune metode de compresie disponibile pentru a gestiona fluxul din ce în ce mai mare de date, fără a compromite calitatea de afișare. Astfel, mebrii echipei RAD Game Tools vor lucra, de acum, în colaborare strânsă cu echipele de rendering, animație și sunet din cadrul Epic, pentru a integra toate aceste tehnologii și îmbunătățiri în versiunea actuală de Unreal Engine, precum și în cele ce vor urma. Această inițiativă de unire a forțelor Epic și RAD va permite mai multor dezvoltatori să acceseze uneltele necesare pentru a-și face jocurile să se încarce sau să se descarce mai rapid și să ofere jucătorilor experiențe vizuale și de gaming de calitate mai înaltă.

RAD Game Tools va continua să-și susțină partenerii din industriile jocurilor video, filmului și televiziunii, echipele de vânzări și business urmând să continue să licențieze produsele RAD către toate aceste companii, inclusiv către cele care nu utilizează Unreal Engine.

În schimb, Jeff Roberts, fondator și CEO al RAD Game Tools, a adăugat următoarele:

Colaborarea noastră cu Epic Games datează deja de câteva zeci de ani, iar această unire de forțe este doar un nou pas, natural, în acest sens, având în vedere produsele, cultura și misiunea noastră comună. Ambele companii cred cu tărie că tehnologiile solide, pe care te poți baza, vor permite dezvoltatorilor să creeze experiențe de joc mai arătaoase, mai performante și mai stabile. Suntem încântați să ne unim forțele cu echipa extraordinară de la Epic Games.

Epic Games RAD Game Tools

Sursa: Epic Games

Urmărește Go4Games.ro pe Google News