Epic Games Store a ajuns la 108 milioane de utilizatori şi va continua să ofere jocuri gratuite

Autor: Cosmin Aionita | 16.01.2020
Epic Games Store a ajuns la 108 milioane de utilizatori şi va continua să ofere jocuri gratuite

Vă mai aduceţi aminte indignarea apărută acum aproximativ un an, atunci când Epic Games a decis să-şi lanseze propriul serviciu de distribuţie digitală pentru jocurile de PC – Epic Games Store –, creând astfel probabil cel mai puternic concurent pentru Steam? Indignare care a crescut când Epic Games Store a început să-şi însuşească titluri exclusive, jocuri precum Metro Exodus, The Outer Worlds, Borderlands 3 sau Control fiind disponibile pe PC doar prin intermediul acestui serviciu.

Totuşi, odată cu trecerea timpului, furia la adresa Epic Games Store s-a diminuat, trend ajutat şi de faptul că autorii jocului Fortnite şi ai foarte popularului Unreal Engine au oferit, săptămânal, unul sau mai multe jocuri gratuite prin intermediul acestui serviciu. Astfel, chiar dacă ai ales să nu cheltuieşti nici măcar un euro în cadrul acestui magazin virtual, tot te-ai ales cu o bibliotecă gratuită de câteva zeci de jocuri.

Iar cei de la Epic Games tocmai au confirmat că vor continua acest “program” de jocuri gratuite şi în fiecare săptămână din 2020. Chiar acum, până în această seară, puteţi descărca gratuit jocul Sundered: Eldritch Edition, urmând ca de mâine să fie disponibil gratuit jocul Horace. De asemenea, Epic Games Store va continua să ofere software exclusiv, precum jocurile Godfall (Gearbox Software) sau Predator: Hunting Grounds (Sony şi Illfonic).

Graţie acestor realizări, Epic Games Store a ajuns la 108 milioane de utilizatori, care au cheltuit nu mai puţin de 680 de milioane de dolari în cadrul acestui serviciu. Mai multe detalii despre performanţele Epic Games Store din ultimul an se regăsesc în infograficul de mai jos.

Epic Games Store

Urmărește Go4Games.ro pe Google News