Exclusivităţile Microsoft vor fi incluse în abonamentul Game Pass

Autor: Cosmin Aionita | 25.01.2018
Exclusivităţile Microsoft vor fi incluse în abonamentul Game Pass

În cadrul ediţiei E3 de anul trecut, Microsoft a dezvăluit Game Pass, un abonament lunar a cărui achitare oferă jucătorilor acces la o librarie de aproximativ 100 de jocuri pentru Xbox One sau Xbox 360 (jucabile pe Xbox One). Un soi de Netflix pentru jocuri, daca ne este permisă comparaţia, sau un EA/Origin Access un pic mai cuprinzător.

Microsoft face un nou pas în această direcţie, Phil Spencer, conducătorul diviziei Xbox, anunţând că toate noile jocuri first party ale companiei (exclusivităţile pentru Xbox One şi Windows 10) vor fi incluse în Game Pass încă din prima zi pe piaţă. Astfel, Sea of Thieves, jocul de tip MMO dezvoltat de studioul Rare, îsi va face debutul pe 20 martie 2018 şi va fi inclus în abonamentul Game Pass. Vor urma şi celelalte titluri Microsoft programate pentru acest an: Crackdown 3, State of Decay 2, precum şi următoarele iteraţii ale seriilor Halo, Forza şi Gears of War.

O lună de abonament Game Pass poate fi achiziţionată în schimbul unui preţ echivalent cu 9,99$ / 7,99£. Conform spuselor lui Spencer, Microsoft doreşte să includă şi abonamente pe şase luni pentru acest serviciu, la un preţ echivalent cu 59,99$. Deşi abonamentul Game Pass se adresează celor ce deţin console Xbox One, acesta va include acces şi la versiunile pentru PC (Windows 10) ale noilor jocuri Microsoft, toate urmând să fie incluse în programul Xbox Play Anywhere (o singură achiziţie digitală conferă acces atât la versiunea pentru Xbox One a jocului, cât şi la cea pentru PC).

Rămâne de văzut cât de inspirată va fi această decizie din punct de vedere financiar, cumpărătorul de rând nemaiavând vreun motiv întemeiat să achiziţioneze un joc la preţ complet (echivalent cu 60$ sau €) când are acces la el şi îl poate parcurge în întregime achitând doar abonamentul pe o lună la Game Pass (9,99$).

Urmărește Go4Games.ro pe Google News