Fast & Furious, primul titlu pentru PlayStation 5 şi noi poveşti League of Legends – iată toate jocurile dezvăluite la The Game Awards 2019

Autor: Cosmin Aionita | 16.12.2019
Fast & Furious, primul titlu pentru PlayStation 5 şi noi poveşti League of Legends – iată toate jocurile dezvăluite la The Game Awards 2019

The Game Awards nu mai este de mult doar o ceremonie în care se acordă premii celor mai bune jocuri apărute pe perioada anului în curs, ci o adevărată sărbătoare dedicată industriei, pe parcursul căreia sunt făcute unele dintre cele mai surprinzătoare anunţuri şi dezvăluiri de titluri noi.

Nici The Game Awards 2019 n-a făcut excepţie de la această regulă, noutăţile începând să-şi facă apariţia încă din pre-show-ul ce a precedat ceremonia propriu-zisă. Astfel, seara a fost deschisă de anunţarea pachetelor DLC pentru jocul Marvel Ultimate Alliance 3: Black Order pentru Nintendo Switch, la rândul său dezvăluit la ediţia de anul trecut a The Game Awards.

Următorul pe lista dezvăluirilor a fost Maneater, creaţie a celor de la Tripwire Interactive, în care jucătorul va avea ocazia de a întruchipa un rechin feroce, ce va putea evolua pe parcursul jocului şi al cărui scop va fi uciderea oamenilor şi instaurarea haosului în rândurile acestora. Maneater va fi lansat pe 22 mai 2020, în versiuni pentru PC şi consolele PlayStation 4, Xbox One şi Nintendo Switch.

Am avut parte, apoi, de un nou trailer pentru Humankind, jocul de strategie pe care SEGA îl pregăteşte alături de Amplitude Studios. Humankind este aşteptat pe PC în cursul anului 2020.

Tot în 2020 urmează să-şi facă apariţia şi No More Heroes III, jocul de acţiune dezvoltat de Grasshopper Manufacture pentru Nintendo Switch.

Pre-show-ul The Game Awards 2019 a fost închis de un nou trailer pentru Final Fantasy VII Remake, unul dintre cele mai aşteptate jocuri ce urmează să-şi facă apariţia în primăvara anului viitor. Final Fantasy VII Remake va fi lansat pe 3 martie 2020, în exclusivitate pentru PlayStation 4.

Prima dezvăluire importantă din cadrul ceremoniei propriu-zise a The Game Awards 2019 a fost rezervată viitoarei generaţii de console Microsoft: Xbox Series X. Alături de noua consolă, a fost dezvăluit şi Senua’s Saga: Hellblade 2.

Apoi am avut parte de primul titlu anunţat în mod oficial pentru viitorul PlayStation 5: Godfall, o colaborare dintre studioul Counterplay Games şi divizia de publishing a Gearbox Software. Godfall promite să fie un “looter slasher”, care va combina acţiunea melee cu obţinerea de “loot”, indispensabil pentru îmbunătăţirea caracteristicilor personajelor. Godfall urmează să-şi facă apariţia în perioada sărbătorilor de iarnă din 2020, atât pentru PlayStation 5, cât şi pentru PC, prin intermediul Epic Games Store.

Square Enix a prezentat nou nou titlu dedicat consolei Nintendo Switch: JRPG-ul Bravely Default II, ce urmează să-şi facă apariţia în 2020.

Următoarea dezvăluire a fost dedicată jocului Prologue, următorul proiect al designer-ului Brendan “PlayerUnknown” Greene, responsabil pentru foarte popularul shooter Battle Royale PlayerUnknown’s Battlegrounds. Din păcate, acest teaser este foarte scurt şi nu oferă niciun detaliu referitor la natura jocului propriu-zis.

Tot în cadrul The Game Awards 2019 a fost dezvăluit şi Sons of The Forest, continuarea apreciatului survival The Forest de la studioul Endnight, ce pare acum mult mai orientată către latura narativă.

Riot Games nu a ratat ocazia de a participa la The Game Awards 2019, prezentând cu această ocazie Ruined King: A League of Legends Story, o experienţă narativa single player bazată pe extrem de popularul joc MOBA. Ruined King este dezvoltat atât pentru PC, cât şi pentru console, la cârma proiectului aflându-se studioul Airship Syndicate, responsabil şi pentru recentul Darksiders Genesis.

Dungeons & Dragons: Dark Alliance este un nou RPG bazat pe cel mai popular univers pen and paper, de această dată orientat către modul de joc cooperativ. Dungeons & Dragons: Dark Alliance urmează să fie lansat în toamna lui 2020, fiind dezvoltat de studioul canadian Tuque.

Popularul shooter Battle Royale Apex Legends va beneficia de nou event “de sezon” – Holo-Day Bash -, ce adaugă jocului noi skin-uri legendare şi este disponibil chiar acum, urmând să fie activ până pe 7 ianuarie 2020.

Microsoft a prezentat apoi un nou trailer pentru fermecătorul platformer Ori and The Will of The Wisps, confirmându-i astfel şi data de lansare: jocul va fi disponibil începând cu 11 martie 2020 pentru PC şi consolele Xbox One.

WolfEye Studios, noul studio înfiinţat de Raphael Colantonio şi Julien Roby (ex-Arkane Studios, responsabili pentru Dishonored şi Prey), alături de Devolver Digital, au dezvăluit Weird West, un action RPG cu tematică western al cărui prim trailer îl puteţi urmări în continuare.

A urmat un nou trailer pentru Magic: Legends, un nou joc al legendarei serii Magic: The Gathering.

Oculus Studios şi TwistedPixel au prezentat apoi Path of the Warrior, un nou joc VR, disponibil chiar acum.

Unul dintre cele mai aşteptate momente ale serii a fost reprezentat de trailer-ul extins pe care Sony şi studioul Sucker Punch l-au prezentat pentru Ghost of Tsushima, unul dintre cele mai importante titluri exclusive pentru PlayStation 4 ce urmează să fie lansat anului viitor. Cu această ocazie, a fost dezvăluită şi perioada în care Ghost of Tsushima îşi va face apariţia: vara anului 2020.

Nici Microsoft nu a rămas mai prejos, prezentând un trailer extins pentru Gears Tactics, jocul de tactică şi strategie pe ture plasat în universul Gears of War. Gears Tactics este aşteptat, pentru PC, pe 28 aprilie 2020.

Următorul titlu de pe lista noutăţilor a fost Naraka Bladepoint, un joc de acţiune şi lupte de provenienţă chinezească, la rândul său aşteptat în 2020.

Redhill Games, studio finlandez format din dezvoltatori cu experienţă veniţi de la Warming, Remedy Entertainment sau 2K Games, a dezvăluit la The Game Awards 2019 primul său proiect: first person shooter-ul realistic Nine to Five.

MMORPG-ul Black Desert Online beneficiază şi de o ediţie mobilă – Black Desert Mobile –, pe care o puteţi descărca chiar acum de pe Apple AppStore (iOS) sau Google Play Store (Android).

Tot în aria MMORPG-urilor se încadrează şi New World, un nou titlu dezvoltat de Amazon Game Studios, ce urmează să-şi facă apariţia în luna mai 2020.

Convergence: A League of Legends Story este cel de-al doilea titlu bazat pe universul League of Legends orientat către abordarea narativă. Dezvoltat de studioul Double Stallion, Convergence va spune povestea lui Ekko, unul dintre campionii preferaţi din universul League of Legends, fiind, de asemenea, aşteptat pe PC şi console.

Fanii Surgeon Simulator se vor bucura să afle că amuzantul simulator medical va primi o continuare – Surgeon Simulator 2 – ce urmează să-şi facă apariţia în cursul anului 2020.

În urma achiziţiei proprietăţilor Telltale Games de către LCG Entertainment, jocurile companiei aflate în dezvoltare au fost puse din nou pe linia de plutire, lucru confirmat şi de noul trailer pentru The Wolf Among Us 2, disponibil în continuare. Jocul este dezvoltat pentru console şi PC (Epic Games Store), nefiind încă oferite detalii despre o eventuală perioadă de lansare.

Partea de anunţuri a show-ului The Game Awards 2019 a fost încheiată de Fast & Furious: Crossroads, un nou titlu ce-şi propune să combine cursele auto cu acţiunea tipică filmelor seriei omonime. Jocul este dezvoltat de Slightly Mad Studios (recent achiziţionat de Codemasters) şi urmează să fie publicat de Bandai Namco Entertainment în cursul lunii mai 2020.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News