FIFA 13 şi Resident Evil 6 înregistrează vânzări record

| 04.10.2012
FIFA 13 şi Resident Evil 6 înregistrează vânzări record

Deşi ne aflăm pe ultima sută de metri a actualei generaţii de console şi vânzările de jocuri video şi hardware dedicat acestora se află într-o continuă scădere, două astfel de titluri se împotrivesc trendului actual, înregistrând vânzări record pentru anul 2012.

După cum era de aşteptat, FIFA 13 este unul dintre acestea, Electronic Arts raportând că nu mai puţin de 4,5 milioane de exemplare ale acestui joc au ajuns în mâinile jucătorilor de pretutindeni. Chiar şi în Statele Unite ale Americii, unde fotbalul european nu este la fel de popular precum alte sporturi de echipă, FIFA 13 a înregistrat vânzări de 353 000 de exemplare doar în prima zi pe rafturile magazinelor de profil. În schimb, în Regatul Unit al Marii Britanii, nu mai puţin de 1,23 milioane de exemplare de FIFA 13 s-au vândut în primele 48 de ore de la momentul lansării.

Resident Evil 6Mai mult, pe 30 septembrie 2012 (la două zile după lansarea europeană), 800 000 de utilizatori jucau FIFA 13 simultan pe serverele celor de la EA, peste 66 de milioane de sesiuni online fiind înregistrate până în acel moment, însumând nu mai puţin de 600 de milioane de minute de joc. FIFA 13 a fost lansat pe PC, PlayStation 3, PlayStation 2, PlayStation Portable, PlayStation Vita, Xbox 360, Nintendo Wii, Nintendo 3DS şi iOS. O versiune pentru Nintendo Wii U va fi oferită odată cu apariţia pe piaţă a noii console.

În aceeaşi categorie de câştigători ai vânzărilor se află şi proaspăt lansatul Resident Evil 6, care, conform publisher-ului Capcom, a devenit cel mai popular joc al companiei din toate timpurile. Astfel, conform cifrelor oferite de Siliconera, publisher-ul nipon a livrat deja către magazinele de profil 4,5 milioane de exemplare ale jocului, aşteptându-se la vânzări de peste 7 milioane de exemplare până la sfârşitul lunii martie a anului viitor.

Spre comparaţie, în aceleaşi intervale de timp, Resident Evil 5 a fost livrat în 4 milioane de exemplare, înregistrând vânzări de 5,8 milioane de exemplare. Conform VGChartz, Resident Evil 5 a totalizat aproape 8 milioane de exemplare comercializate până în acest moment. Resident Evil 6 a fost lansat pe Xbox 360 şi PlayStation 3, urmând ca şi o versiune de PC să-şi facă apariţia în viitor.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News