Filmele Uncharted și Ghost of Tsushima de la Sony vor fi disponibile pe Netflix?

Autor: Cosmin Aionita | 13.04.2021
Filmele Uncharted și Ghost of Tsushima de la Sony vor fi disponibile pe Netflix?
Foto: Sony Pictures Entertainment

Industria cinematografică suferă schimbări fundamentale în această perioadă, pandemia de COVID-19 restricționând activitatea cinematografelor în multe regiuni ale lumii. Astfel, producătorii se văd nevoiți să găsească metode alternative pentru ca filmele lor să ajungă la public. Unii au preferat să amâne de mai multe ori premierele acestor pelicule (vezi cazurile viitoarelor filme din seriile James Bond 007 sau Fast & Furious), în timp ce companii precum Warner Bros. Pictures au decis să ofere filmele lor din 2021 simultan în cinematografe (unde acest lucru este posibil) și prin streaming, pe HBO Max. Sony tocmai a încheiat un parteneriat similar, filmele produse de Sony Pictures urmând să fie disponibile prin Netflix.

Particularități ale colaborării Sony cu Netflix

Există diferențe semnificative între contractul semnat de WB Pictures cu HBO Max și parteneriatul dintre Sony Pictures și Netflix. În primul rând, înțelegerea dintre Warner Bros. și HBO se referă la filmele publicate de producător în cursul acestui an, în timp ce colaborarea dintre Sony și Netflix va începe cu peliculele programate pentru 2022 și va dura cinci ani. Astfel, viitoarele filme realizate de Sony, precum Spider-Man: No Way Home, Uncharted sau adaptarea Ghost of Tsushima, pregătită de regizorul Chad Stahelski, ar trebui să facă obiectul acestei înțelegeri.

De asemenea, nu vom avea parte de premiere simultane în cinematografe și pe Netflix pentru producțiile Sony. Acestea vor fi disponibile pe Netflix atunci când ajung în “perioada de streaming”, după disponibilitatea inițială în cinematografe și, mai apoi, în format fizic pe discuri Blu-ray. Excepție vor face filmele produse de Sony în regim “direct to streaming”, pentru care Netflix va avea prima opțiune. În cazul în care platforma refuză unul dintre aceste filme, Sony va putea să-l vândă către alt serviciu de streaming.

Drepturile de difuzare nu sunt valabile în România

Din păcate, un lucru pe care parteneriatul dintre Sony și Netflix îl are în comun cu înțelegerea dintre Warner Bros. și HBO Max este legat de regiunea geografică unde aceste contracte sunt valabile. Astfel, drepturile de difuzare însușite de Netflix pentru producțiile Sony vor fi valabile pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Așadar, slabe șanse să putem urmări aceste filme pe Netflix prea curând din România! Cu puțin noroc însă, până în 2022, accesul la cinematografe nu va mai fi restricționat, așa cum este în momentul de față.

Prin intermediul diviziei PlayStation Productions, Sony Interactive Entertainment lucrează, alături de divizia-soră Sony Pictures, la adaptarea mai multor serii de jocuri pentru filme de lung metraj (Uncharted sau Ghost of Tsushima), dar și pentru seriale de televiziune (cum ar fi The Last of Us, realizat în colaborare cu HBO).

Sursa: Variety

Urmărește Go4Games.ro pe Google News