Gamescom 2020 va fi anulat şi înlocuit de un eveniment digital

Autor: Cosmin Aionita | 16.04.2020
Gamescom 2020 va fi anulat şi înlocuit de un eveniment digital

Odată cu confirmarea extinderii perioadei de restricţii în privinţa organizării de evenimente mari cu public în Germania (concerte, festivaluri, convenţii, meciuri de fotbal etc.) până la finalul lunii august, a devenit clar că ediţia de anul acesta a Gamescom nu va mai putea fi organizată. Cel puţin nu în formatul clasic, în cadrul centrului de expoziţii Koelnmesse din Koln.

Gamescom 2020 ar fi urmat să se desfăşoare în perioada 25 – 29 august 2020, însă organizatorii au confirmat că interdicţia aplicată de guvernul federal din Germania se va aplica şi asupra acestui eveniment. Astfel, s-a optat pentru o ediţie digitală a Gamescom 2020, mai multe detalii în acest sens urmând să fie anunţate în curând.

Cel mai probabil, vom avea parte de anunţuri şi trailere noi în acea perioadă, centralizate într-un fel de organizatorii Gamescom, şi, poate, de o ediţie digitală a ceremoniei de deschidere Gamescom Opening Night Live, prezentată în 2019 de cunoscutul jurnalist Geoff Keighley.

Gamescom 2020 se adaugă astfel pe lista “victimelor” pandemiei de COVID-19, alături de alte evenimente importante precum Mobile World Congress 2020, Electronic Entertainment Expo 2020 (E3 2020), QuakeCon 2020 sau conferinţele de presă pe care publisheri precum Bethesda sau Warner Bros. urmau să le susţină la E3. De notat ar fi şi faptul că Entertainment Software Association, organizatorii E3, au promis la rândul lor un eveniment digital în locul E3 2020, însă, ulterior, au renunţat şi la această idee.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News