God of War IV şi Syphon Filter 4 vor fi anunţate luna viitoare?

| 24.01.2012
God of War IV şi Syphon Filter 4 vor fi anunţate luna viitoare?

Conform celui mai nou număr al revistei britanice PLAY, Sony urmează să anunţe luna viitoare două noi jocuri dedicate exclusiv consolei PlayStation 3. Este vorba despre Syphon Filter 4, continuarea unei serii de third person shootere bazate pe gameplay-ul de tip stealth, şi God of War IV, un nou titlu al unei serii care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Nu este prima dată când apar anumite indicii conform cărora studioul Sony Santa Monica ar lucra la o continuare a jocurilor ce i-au adus faima – seria God of War. De mai multe ori, revistele oficiale PlayStation din diferite teritorii au afirmat că au intrat în posesia unor informaţii conform cărora God of War IV se află în plin proces de dezvoltare. Ediţia din Italia a Official PlayStation Magazine chiar s-a aventurat în a afirma că God of War IV va fi lansat în cursul lui 2012.

Mai mult, atunci când studioul Santa Monica a publicat anunţuri de angajare a programatorilor cu experienţă în domeniul jocurilor online, s-a speculat că noul God of War va conţine şi o componentă multiplayer cooperativă, o premieră în cadrul seriei. De asemenea, Timothy Williams, compozitorul coloanei sonore din DOTA2, a listat God of War IV în propriul CV, menţionarea acestui titlul fiind totuşi eliminată în scurt timp.

De altfel, publicarea unui al patrulea joc God of War ar fi o mişcare logică din punct de vedere financiar, având în vedere vânzările excelente înregistrate de precedentele titluri ale seriei (4,3 milioane de exemplare în cazul lui God of War III, conform datelor oferite de VGChartz).

Syphon Filter, pe de altă parte, este o serie care şi-a cunoscut zilele de glorie pe prima consolă PlayStation, fiind mai apoi adus şi pe PlayStation Portable prin intermediul studioului Sony Bend. Conform noilor zvonuri, însă, Syphon Filter 4 este realizat de studioul din Londra al celor de la Sony Computer Entertainment, Sony Bend fiind ocupaţi cu finalizarea lui Uncharted: Golden Abyss pentru PlayStation Vita.

Rămâne de văzut dacă zvonurile referitoare la God of War IV sau Syphon Filter 4 se vor adeveri sau nu.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News