Grand Theft Auto V, cel mai de succes produs media din toate timpurile

Autor: Cosmin Aionita | 09.04.2018
Grand Theft Auto V, cel mai de succes produs media din toate timpurile

GTA V, jocul lansat de Rockstar Games în 2013 pentru PlayStation 3 şi Xbox 360, un an mai târziu pe PlayStation 4 şi Xbox One şi abia în 2015 pentru PC, este, la ora actuală, cel mai de succes produs de entertainment din toate timpurile, generând nu mai puţin de 6 miliarde de dolari pentru Take-Two Interactive, compania-mamă a celor de la Rockstar.

În ceea ce priveşte veniturile generate, Grand Theft Auto V depăşeşte lejer apariţii cinematografice de renume, cum ar fi Star Wars sau Pe ariple vântului, cu încasări de aproximativ 3 miliarde de dolari fiecare (sume actualizate pentru a include inflaţia). Chiar şi cu veniturile generate de streaming şi vânzările de DVD-uri (estimate la maximum 1 miliard dolari), aceste filme nu se pot apropia de „mastodontul” celor de la Rockstar Games.

În privinţa numărului de exemplare vândute, Grand Theft Auto V a depăşit 90 de milioane de unităţi comercializate la nivel global, doar întreaga serie Mario putându-l rivaliza din acest punct de vedere. Chiar şi aşa, niciun titlu Mario din istorie nu a generat venituri similare cu cele ale lui GTA V. Mai mult, dacă luăm în considerare şi jocurile anterioare ale seriei Grand Theft Auto, cei de la Rockstar Games şi Take-Two Interactive nu au concurenţă în acest domeniu. Mai multe detalii pot fi găsite în infograficul de mai jos.

Grand Theft Auto V este disponibil acum în versiuni pentru PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 şi PC.

GTA5

Urmărește Go4Games.ro pe Google News