Greșeala de 2 milioane de dolari făcută de „Așii Amanetului”

Autor: Adrian Popa | 06.09.2021
Greșeala de 2 milioane de dolari făcută de „Așii Amanetului”
Foto: Profimedia Images

Rick Harrison, una dintre vedetele de la „Așii Amanetului” / „Pawn Stars”, a făcut, în sezonul 17 al emisiunii, o greșeală de 2 milioane de dolari. Incidentul s-a petrecut în episodul „Pawn v. Ferrari”.

Un tânăr i-a oferit lui Harrison un joc sigilat rar, aflat în stare foarte bună. Este vorba despre o ediție timpurie de „Super Mario Bros” pentru Nintendo. Jocul a fost produs în 1985, înainte ca prima consolă realizată de compania japoneză – Nintendo Entertainment System – să ajungă pe piața nord-americană.

Rick admite din start, în acel episod, că nu e expert în jocuri, dar știe că acestea sunt tot mai valoroase. Nici Chumlee, al cărui ajutor l-a cerut, nu a știut prea multe lucruri despre obiectul respectiv. Cei doi au apelat la fondatorul companiei Wata, care evaluează astfel de obiecte.

Deniz Kahn a venit la sediul amanetului pentru a cerceta obiectul. Expertul a spus că este cel mai important joc pe care l-a văzut vreodată. Potrivit lui, cartușul face parte din lotul inițial de 10.000 de unități. Dintre acestea, doar puține mai există sigilate.

Întrebat cât valorează, Kahn a spus că a auzit de oferte de 300.000 de dolari care au fost refuzate. Mai mult, a adăugat că nu este un nivel superior maxim la care poate ajunge prețul acestor obiecte de colecție.

Harrison a cerut apoi un preț „rezonabil” de la proprietarul jocului, dar acesta și-a menținut nivelul de 1 milion de dolari. Cei doi nu au bătut palma, iar tranzacția nu a fost înecheiată.

Vedeta de la „Așii Amanetului” a făcut o greșeală mare. Un joc identic a fost vândut, în august 2021, pentru 2 milioane de dolari la o licitație pe site-ul Rally. Compania l-a achiziționat, în aprilie 2020, pentru doar 140.000 de dolari.

Nu este prima greșeală legată de gaming făcută la „Așii Amanetului”. Chumlee a plătit 700 de dolari pe un sistem Dark Silhouette: Silent Scope 2, de care proprietarul dorea să scape. El era convins că acesta valorează cel puțin 1.200 de dolari. Cercetările ulterioare au arătat, însă, că 700 de dolari era prețul maxim care putea fi cerut pentru produsul respectiv.

Foto: captură de ecran

Sursa: Apropo.ro

CITEȘTE ȘI:

Surpriza neplăcută de care au parte clienții care cumpără Mercedesul electric de 107.000 euro

O mamă a trecut prin momente jenante după ce a vândut o consolă video cu ceva nedorit în cutie

Urmărește Go4Games.ro pe Google News
Comentarii
  • Turcu spune:

    Pe bune ????
    In orice meserie, mai ales cand te bazezi pe specula (asta fac ei: cauta sa cumpere cat mai ieftin si sa vanda cat mai scump) mai poti si gresi sau pierde, cu toate ca practic ei nu au pierdut nimic decat un posibil profit si cealalta greseala este ca au dat pretul maxim 700 $ pe care care f. probabil si vor recupera. Dar de cate ori au facut profit, nu spuneti ?????

  • dp spune:

    nu se poate!!!!! s-au facut greseli intr-o emisiune regizata? vaaaaaaai

  • Neutru spune:

    Emisiune regizata despre speculanti. Sunt incomparabil mai multe subiecte de interes decat acest show ieftin.

  • Kiki spune:

    Corect ! o mizerie de emisiune!

  • eu spune:

    si ce sa vezi… greseala nu este de 2 mil dolari. Cineva a fost dispus sa dea 2 mil pe o chestie similara,asta nu inseamna ca si ei ar fi putut obtine aceeasi suma pe produsul lor. Plus ca ei ar fi trebuit sa plateasca 1 mil pe el, nu il primeau gratis.