GTA Online nu va mai funcționa pe PS3 și Xbox 360. Când vor fi oprite serverele

Autor: Cosmin Aionita | 17.06.2021
GTA Online nu va mai funcționa pe PS3 și Xbox 360. Când vor fi oprite serverele
Foto: Rockstar Games

În timp ce suportul pentru edițiile de PlayStation 4, Xbox One și PC ale jocului este mai „sănătos” ca niciodată, conținut nou fiind lansat la intervale regulate, Grand Theft Auto Online nu va mai avea viață lungă pe vechile platforme PlayStation 3 și Xbox 360. Anunțul a fost făcut chiar de către Rockstar Games, funcționalitatea GTA Online pe consolele PS3 și Xbox 360 urmând să fie oprită începând cu 16 decembrie 2021.

Pe lângă imposibilitatea de a rula GTA Online pe cele două console după acest termen, va fi întrerupt și serviciul de website stat tracking prin intermediul Rockstar Games Social Club pentru cele două ediții ale jocului. De asemenea, începând cu 15 septembrie 2021, va fi oprită comercializarea de Shark Cash Cards pentru GTA Online de PS3 și Xbox 360.

Aceste schimbări vor avea loc pentru a îmbunătăți experiența de joc pentru GTA Online pe PlayStation 4, Xbox One și PC, dar și pentru a pregăti terenul pentru lansarea edițiilor extinse de Grand Theft Auto V și GTA Online dedicate consolelor PlayStation 5 și Xbox Series X|S, așteptate pe 11 noiembrie 2021.

Povestea single player din Grand Theft Auto V nu va fi afectată de aceste modificări și va continua să poată fi jucată pe PlayStation 3 și Xbox 360.

Și alte jocuri de la Rockstar vor fi afectate

Pe lângă stoparea suportului pentru GTA Online pe vechile platforme, tot pe 16 septembrie 2021 vor fi întrerupte serviciile online și pentru alte jocuri mai vechi ale celor de la Rockstar Games.

Astfel, vor dispărea website stat tracking prin Rockstar Games Social Club, multiplayer-ul online și leaderboard-urile din edițiile de PS3 și Xbox 360 ale jocului Max Payne 3, iar serviciul de website site tracking pentru versiunile de PlayStation 3 și Xbox 360 ale jocului L.A. Noire va fi întrerupt. Porțiunile single player ale acestor jocuri vor continua să funcționeze.

Sursa: Rockstar Games

Urmărește Go4Games.ro pe Google News