GTA V a depășit 195 de milioane de exemplare vândute la nivel global. Cum se descurcă celelalte jocuri ale publisher-ului

Autor: Cosmin Aionita | 12.02.2024
GTA V a depășit 195 de milioane de exemplare vândute la nivel global. Cum se descurcă celelalte jocuri ale publisher-ului
Foto: Rockstar Games

Cel mai recent raport financiar al publisher-ului Take-Two Interactive, aferent trimestrului încheiat pe 30 septembrie 2023, dezvăluie noi cifre de vânzări pentru cele mai populare serii din portofoliul companiei.

Rockstar Games…

Astfel, vârful de lance rămâne seria Grand Theft Auto, de la Rockstar Games, cu peste 420 de milioane de exemplare comercializate la nivel mondial, cu aproximativ 10 milioane de exemplare peste vânzările totale înregistrate în precedentul trimestru financiar.

Iar performerul acestei serii rămâne Grand Theft Auto V, cu 195 de milioane de exemplare vândute, cu 5 milioane mai multe decât înregistrase în trimestrul precedent. Conform datelor furnizate de agenția Circana, GTA V rămâne cel mai bine vândut joc din ultimii zece ani, in Statele Unite ale Americii, atât in ceea ce privește numărul de unități comercializate, cât și în privința veniturilor generate.

Următorul joc al seriei – Grand Theft Auto VI – a fost dezvăluit oficial în decembrie 2023, urmând sa fie lansat în 2025 pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S.

Cealaltă serie populară de la Rockstar Games – Red Dead Redemption – a depășit 86 de milioane de exemplare comercializate la nivel mondial, cu 5 mai multe decât totalul înregistrat în precedentul trimestru. Dintre acestea, nu mai puțin de 61 de milioane de unități vândute sunt ale jocului Red Dead Redemption 2.

…și restul lumii

Și seria NBA 2K o duce destul de bine, cu peste 146 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial, cu 6 milioane mai multe decât la finalul trimestrului financiar precedent. Astfel, NBA 2K rămâne cea mai bine vândută „simulare de baschet” din Statele Unite, atât ca număr de unități comercializate, cât și în privința veniturilor înregistrate.

Seria Borderlands, realizată în colaborare cu Gearbox Software, s-a vândut în peste 83 de milioane de exemplare la nivel global, cu 2 milioane în creștere față de cifrele din trimestrul financiar anterior. Performerii seriei rămân Borderlands 2, cu 28 de milioane de exemplare vândute, și Borderlands 3, cu 19 milioane de exemplare.

În fine, seria de jocuri de strategie Sid Meier’s Civilization s-a vândut în 69 de milioane de unități, cu 1 milion mai mult decât cifrele din trimestrul anterior, în timp ce titlurile seriei BioShock au fost comercializate, până acum, în peste 42 de milioane de unități la nivel mondial.

Sursa: VGChartz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News