Microsoft a dezvăluit interfața consolei Xbox Series X. Va fi disponibilă și pe Xbox One, PC și mobil

Autor: Cosmin Aionita | 20.08.2020
Microsoft a dezvăluit interfața consolei Xbox Series X. Va fi disponibilă și pe Xbox One, PC și mobil

Microsoft a dezvăluit interfața nouă ce va fi disponibilă pe consola Xbox Series X, în momentul lansării acesteia, programată pentru luna noiembrie a acestui an. Prioritatea echipei producătoare a fost fluentizarea meniurilor, precum și integrarea tuturor serviciilor Xbox oferite de Microsoft într-o singură interfață, complexă, însă în același timp responsivă și ușor de folosit.

Astfel, interfața nouă va fi disponibilă pe toate dispozitivele ce vor oferi acces la serviciile Xbox, precum consolele Xbox Series X, dar și mai vechea gamă Xbox One, PC-urile echipate cu Windows 10, precum și dispozitivele mobile bazate pe Android ce vor primi acces la serviciul de game streaming xCloud.

De asemenea, noua interfață va permite interoperabilitatea între aceste dispozitive: spre exemplu, un clip de gameplay capturat de pe consola Xbox Series X va putea fi partajat imediat online, pe toate rețelele de socializare, cu ajutorul telefonului mobil.

interfața Xbox Series X

Xbox Series X promite să fie cea mai puternică consolă

Microsoft promovează Xbox Series X drept cea mai puternică consolă de generație viitoare, la baza acesteia aflându-se un procesor AMD bazat pe arhitectura Zen 2, cu opt nuclee tactate la 3,8GHz (atunci când nu este folosit hyperthreading-ul) sau 3,6GHz (când este utilizat hyperthreading-ul).

Acest procesor va fi complementat de un cip grafic AMD bazat pe arhitectura RDNA 2, cu o putere de procesare de nu mai puțin de 12 TFLOPS. Această performanță va fi atinsă grație celor 52 CU (unități de procesare) incluse în cip, tactate la 1825 GHz. Atât procesorul, cât și cipul grafic vor avea acces la o cantitate totală de memorie RAM de 16GB GDDR6.

interfața Xbox Series X

În privința stocării interne, Xbox Series X va avea la dispoziție 1TB de stocare de tip SSD NVME, cu o lățime de bandă de 2,4GB/s (4,8GB/s atunci când este folosită compresia). Memoria internă va putea fi extinsă cu ajutorul unor SSD-uri portabile cu capacitate de 1TB, special concepute de Seagate pentru Xbox Series X, ce vor fi livrate sub o forma fizică asemănătoare cu vechile memory card-uri pentru PlayStation 2 sau Xbox 360. Consola va oferi și conectori USB 3.2, prin intermediul cărora vor putea fi conectate hard disk-uri externe, precum și o unitate optică 4K UHD Blu-Ray.

Xbox Series X urmează să fie lansat în luna noiembrie a acestui an.

Sursa: Xbox Wire

Urmărește Go4Games.ro pe Google News