Când și cum vei putea rula jocuri Xbox pe telefonul mobil

Autor: Cosmin Aionita | 05.08.2020
Când și cum vei putea rula jocuri Xbox pe telefonul mobil

Project xCloud este tehnologia de game streaming prin intermediul căreia Microsoft plănuiește să permită rularea de jocuri Xbox pe telefonul mobil sau pe alte astfel de dispozitive. Dezvăluit acum doi ani, Project xCloud este pe cale să devină realitate: tehnologia de game streaming dezvoltată de Microsoft va fi inclusă în abonamentul Xbox Game Pass Ultimate, lansarea acesteia urmând să aibă loc în luna septembrie a acestui an.

Mai exact, începând cu 15 septembrie 2020, abonații Xbox Game Pass Ultimate vor putea rula, prin game streaming, o selecție de peste 100 de jocuri Xbox direct pe telefonul mobil sau tableta lor cu Android. Dintre jocurile incluse în acest abonament nu vor lipsi titluri precum Minecraft Dungeons, Destiny 2, Tell Me Why, Gears 5, Yakuza Kiwami 2, Forza Horizon 4, Halo: The Master Chief Collection și multe altele.

Integrare cu serviciile Xbox de pe console și PC

Toate facilitățile asociate profilului personal pe care le întâlniți pe platformele Xbox (console sau PC) vor fi valabile și pentru această nouă platformă: progresul înregistrat în aceste jocuri, achievement-urile deblocate, listele de prieteni sau setările pentru control. Toate vor fi comune și sincronizate în cloud, indiferent de platforma fizică pe care alegeți să vă jucați.

Toate jocurile vor beneficia de scheme de control adaptate pentru ecranele tactile caracteristice acestor dispozitive. Totuși, pentru un control cât mai apropiat de ceea ce întâlniți pe console sau PC, va fi oferit suport oficial pentru controller-ele wireless Bluetooth de Xbox One și PlayStation 4 (DualShock 4). De asemenea, Microsoft a încheiat o serie de parteneriate cu producători precum Razer, PowerA, 8BitDo și Nacon, aceștia urmând să ofere o serie de accesorii și controllere special concepute pentru a juca titluri Xbox pe dispozitivele Android, prin streaming.

jocuri Xbox pe telefonul mobil

Fără suport oficial în România

Din păcate, nu toate veștile legate de implementarea Project xCloud din abonamentul Xbox Game Pass Ultimate sunt bune. Astfel, Microsoft caracterizează lansarea serviciului ca fiind în stadiul beta, acesta urmând să funcționeze doar pe dispozitivele Android. Așadar, cei care sperau să poata rula jocuri Xbox pe iPhone, iPad sau laptop-uri de office… mai au de așteptat.

De asemenea, pentru început, serviciul de game streaming incorporat în abonamentul Xbox Game Pass Ultimate nu va fi oferit decât în 22 de țări, începând cu 15 septembrie, iar România nu se află printre acestea. Game streaming-ul propus de Microsoft va funcționa, pentru început, doar în Austria, Belgia, Canada, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, Coreea de Sud, Suedia, Elveția, Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite ale Americii.

Din păcate, în România, Microsoft nu oferă nici măcar acum suport oficial pentru serviciile sale de gaming (consolele Xbox, abonamentele Xbox Live Gold și Xbox Game Pass), deci slabe șanse ca game streaming-ul implementat prin intermediul tehnologiei Project xCloud să sosească în curând și în țara noastră.

jocuri Xbox pe telefonul mobil

Sursa: Xbox Wire

Urmărește Go4Games.ro pe Google News