Țara care recrutează gameri pentru a fi controlori de trafic aerian

Autor: Adrian Popa | 30.07.2021
Țara care recrutează gameri pentru a fi controlori de trafic aerian

Pe măsură ce jobul devine mai solicitant, agenția Federal Aviation Administration (FAA) din SUA caută tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani dornici să devină controlori de trafic aerian.

Candidații trebui să fie gameri cu experiență. Agenția susține că anumite calități necesare în acest domeniu – precum capacitatea de concentrare, coordonarea și conștientizarea spațială – sunt esențiale în controlul traficului aerian, unde nu există spațiu pentru erori. Anual, FAA dirijează peste 16,4 milioane de zboruri. În fiecare zi sunt controlate, în medie, aproximativ 45.000 de zboruri.

FAA are peste 14.000 de specialișți în controlul traficului aerian. Salariul mediu anual al acestora este de aproape 140.000 de dolari pe an.

La gameri a apelat deja și industria militară. Vehiculul blindat Carmel, produs în Israel, a fost dezvoltat cu ajutorul acestora.

Interiorul blindatului Carmel arată ca o cameră dedicată pentru jocuri video.

Tancul poate fi operat prin intermediul unui controller de consolă video Xbox. Asta deoarece piloții tineri sunt aproape toți familiarizați cu jocurile video. Pentru aceștia, volanele, pedalele și manetele din alte vehicule militare reprezintă elemente ale trecutului.

Clipul video prin care FAA vrea să atragă atenția gamerilor dornici de o carieră în cadrul agenției:

Sursa: FAA

CITEȘTE ȘI:

Statul în care poți cumpăra legal marijuana, dar nu și un PC de gaming foarte puternic

Moștenirea neașteptată pe care o lasă în Afghanistan forțele americane care părăsesc țara

Gamer, condamnat la închisoare după ce a devenit un lord al drogurilor pe dark web

Urmărește Go4Games.ro pe Google News