Jucătorii de Xbox One, mai buni decât cei de PC şi PlayStation 4?

Autor: Cosmin Aionita | 22.01.2019
Jucătorii de Xbox One, mai buni decât cei de PC şi PlayStation 4?

Cam aceasta este concluzia trasă de către cei de la LG, care au realizat un sondaj în rândul a nu mai puţin de 14000 de gameri. Rezultatele? Jucătorii ce preferă platformele Xbox ar fi nimerit 78% dintre ţinte, în timp ce fanii PlayStation 4 nu au reuşit să nimerească decât 74% dintre ţinte, iar gamerii de PC s-au mulţumit cu lovirea a doar 70% dintre ţinte.

Din păcate pentru credibilitatea celor de la LG, acest sondaj a fost realizat pe baza unui joculeţ simplistic ce testează reacţiile jucătorilor, pe care oricine doreşte îl poate încerca în propriul browser prin accesarea acestei pagini. Participantul la test este întrebat ce platformă de gaming preferă şi apoi este provocat să obţină un rezultat cât mai bun, acesta fiind determinat prin operaţiunea de click repetat pe ţintele de pe ecran care se aprind succesiv.

Evident, participanţii pot alege ce platformă doresc, chiar dacă nu o deţin în realitate, iar testul se efectuează cu ajutorul mouse-ului, indiferent dacă aţi ales că preferaţi Xbox sau PS4. Deci nu avem de-a face cu o comparaţie corectă, care să măsoare într-adevăr timpii de reacţie a jucătorilor ce folosesc un gamepad comparativ cu cei ai utilizatorilor de mouse, întregul sondaj fiind doar o găselniţă a celor de la LG pentru a atrage atenţia asupra propriilor produse printr-o metoda mai degrabă înşelătoare şi lipsită de maturitate.

Până la urmă, gamerii rămân iubitori de jocuri video, indiferent de platforma pe care o preferă, iar un adevărat pasionat va alege mereu jocurile propriu-zise în detrimentul loialităţii oarbe faţă de o consolă sau alta.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News