League of Legends, interzis în Siria şi Iran

Autor: Cosmin Aionita | 25.06.2019
League of Legends, interzis în Siria şi Iran

Extrem de popularul joc League of Legends, în continuare cel mai profitabil joc de PC şi în luna mai a anului curent, a fost blocat pentru utilizatorii din Iran şi Siria. Conform mesajelor afişate jucătorilor din această regiune a lumii, restricţia are bază legile şi reglementările impuse de Statele Unite ale Americii.

În contextul tensiunilor dintre americani şi Iran, Donald Trump a impus sancţiuni noi pentru ţara arabă, Siria având de suferit la rândul său, din postura de ţara-aliată a iranienilor. Fiind vorba despre o companie cu sediul în Statele Unite ale Americii, Riot Games, autorii League of Legends, s-au văzut nevoiţi să limiteze accesul la joc pentru utilizatorii din aceste două ţări.

Pasionaţii de League of Legends din Iran şi Siria pot “păcăli” această interdicţie cu ajutorul unui VPN, însă vor avea de suferit de pe urma unui ping mult mai crescut decât în mod normal.

Deşi Riot Games nu a emis încă nicio declaraţie oficială în acest sens, interdicţiile de acest tip nu sunt o noutate pentru industria jocurilor video: întregul serviciu Origin al Electronic Arts nu este disponibil în Siria şi Iran din cauza “embargourilor şi sancţiunilor impuse de Statele Unite ale Americii”, în timp ce Epic Games Store este disponibil pe tot globul, mai puţin în ţările “interzise de legile Statelor Unite, precum Coreea de Nord sau Iran”.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News