Liber la schimbarea Online ID-ului PlayStation Network: riscurile la care te expui dacă alegi modificarea “poreclei” de pe PSN

Autor: Cosmin Aionita | 10.04.2019
Liber la schimbarea Online ID-ului PlayStation Network: riscurile la care te expui dacă alegi modificarea “poreclei” de pe PSN
Foto: Sony Interactive Entertainment

După anunţul iniţial din toamna anului trecut, Sony Interactive Entertainment a confirmat în sfârşit că toţi utilizatorii serviciului PlayStation Network vor avea, începând de mâine, posibilitatea de a-şi schimba Online ID-ul ataşat contului PSN (“porecla” sub care un user este vizibil pentru ceilalţi utilizatori ai reţelei).

Prima astfel de modificare a ID-ului va fi gratuită. Schimbările ulterioare ale ID-ului vor fi taxate cu 9,99€ per operaţiune (sau 4,99€ pentru abonaţii PlayStation Plus). Acestea se vor putea realiza prin intermediul meniului consolei PS4 sau prin intermediul unei interfeţe web (nu se va putea executa o schimbare de ID de pe consolele PS3 sau PS Vita!).

În momentul în care un utilizator va alege să-şi schimbe Online ID-ul, îi va fi oferită opţiunea ca vechiul ID să fie afişat în continuare lângă cel nou, pentru ca prietenii de pe PlayStation Network să-l poată identifica mai uşor. Atenţie însă: nu toate jocurile vor fi compatibile cu acest nou Online ID. Mai exact, Sony afirmă că această modificare va funcţiona cu majoritatea jocurile de PlayStation 4 lansate după data de 1 aprilie 2018, precum şi cu unele titluri mai vechi, extrem de populare în mediul online.

Însă funcţionalitatea corectă nu este garantată pentru toate aceste titluri, existând riscul ca, în anumite jocuri, o astfel de modificare să ducă la apariţia mai multor tipuri de probleme, precum pierderea progresului şi/sau a salvărilor sau a accesului la conţinutul digital deja achiziţionat (DLC-uri plătite sau monedă virtuală). Recomandarea celor de la Sony este ca, în asemenea cazuri, să optaţi pentru revenirea la ID-ul iniţial (operaţiune ce va putea fi realizată în mod gratuit). De altfel, compania a publicat şi o listă de compatibilitate cu ajutorul căreia puteţi verifica dacă schimbarea Online ID-ului vă va crea probleme în titlurile voastre preferate.

PlayStation Network

Urmărește Go4Games.ro pe Google News