Microsoft la E3 2012: Halo 4, Gears of War, Kinect şi Xbox SmartGlass

| 05.06.2012
Microsoft la E3 2012: Halo 4, Gears of War, Kinect şi Xbox SmartGlass

După cum ne-au obişnuit deja de câţiva ani, cei de la Microsoft au avut onoarea de a da startul ediţiei din acest an a târgului Electronic Entertainment Expo. După conferinţele uşor dezamăgitoare din anii trecuţi, Microsoft a reuşit să facă o figură frumoasă în cadrul E3 2012.

Conferinţa gigantului din Redmond a fost echilibrată, îmbinând jocurile destinate gamerilor veterani cu titluri casual pentru Kinect şi noi tehnologii precum Xbox SmartGlass.

Startul a fost dat de prezentarea primelor secvenţe de gameplay din campania single a lui Halo 4. Shooterul produs de 343 Industries arată neaşteptat de bine, jocul fiind aşteptat pe rafturile magazinelor pe 6 noiembrie 2012.

Apoi a urmat una dintre primele surprize ale serii, reprezentanţii Ubisoft Toronto fiind prezenţi pe scena Microsoft pentru a anunţa Splinter Cell: Blacklist, un nou joc al seriei dedicate agentului Sam Fisher. Blacklist păstrează elemente din Conviction, însă se întoarce la înfăţisarea clasică a lui Sam (inclusiv vizorul), noutatea fiind reprezentata de suportul pentru Kinect. Splinter Cell: Blacklist este aşteptat în primăvara anului viitor.

Au urmat apoi cei de la EA Sports, însoţiţi de două dintre cele mai importante titluri ce vor debuta în decursul acestui an: Madden NFL 13 şi FIFA 13. Ambele jocuri vor oferi suport pentru Kinect.

Tot din tabăra jocurilor dedicate Kinect face parte şi Fable: The Journey, prezent în cadrul conferinţei Microsoft prin intermediul unui simplu trailer. Fable: The Journey va fi lansat în această toamnă.

Una dintre vedetele conferinţei Microsoft a fost Gears of War: Judgement, un nou titlu al seriei de shootere third person care a scris istorie pe Xbox 360. De această dată Marcus Fenix nu va mai fi eroul noului Judgement, de realizarea jocului ocupându-se echipa poloneză de la People Can Fly. Gears of War: Judgement este aşteptat în prima parte a anului viitor.

Ceva mai apropiat de noi va fi însă Forza Horizon, o schimbare de direcţie pentru seria Forza Motorsport. În timp ce vechile titluri ale seriei aveau pretenţii de simulator, sute de maşini şi zeci de circuite fiind reproduse fidel, Forza Horizon abordează latura arcade a genului, cu un mediu de joc open-world şi competiţii auto organizate în jurul unui festival. Forza Horizon va fi lansat pe 23 octombrie 2012.

A urmat o porţiune ceva mai plictisitoare, în care cei de la Microsoft au ţinut să prezinte noile servicii ce vor fi introduse pentru Xbox 360: Xbox Music, Internet Explorer pentru Xbox şi Xbox SmartGlass.

Dintre acestea, SmartGlass este de departe cel mai interesant. Avem de-a face cu posibilitatea de a folosi o tabletă sau un smartphone (echipate cu Windows, iOS sau Android) drept display secundar pentru Xbox 360. Astfel, în timpul jocurilor, pe cel de-al doilea ecran putem urmări elemente ajutatoare despre desfăşurarea acţiunii (cum ar fi dispunerea tactică a jucătorilor într-un meci de fotbal) sau tot felul informaţii conexe despre muzica pe care o ascultăm sau filmele pe care le vizionăm.

Microsoft a anunţat apoi un parteneriat cu Nike, prin intermediul căruia vestitul producător de echipamente sportive îşi va lansa propriul joc de fitness – Nike+ Kinect Training – în această toamnă.

Lara Croft a acaparat apoi scena celor de la Microsoft, reprezentanţii studioului Crystal Dynamics prezentând câteva minute de gameplay din noul Tomb Raider. Jocul, ce va beneficia de DLC în premieră pe Xbox 360, va vedea lumina zilei în luna martie a anului viitor.

A urmat apoi un scurt segment dedicat jocurilor ce urmează a fi lansate în cursul anului viitor prin intermediul serviciului Xbox Live Arcade – Ascend: New Gods, LocoCycle şi Matter.

Pe scenă au urcat şi reprezentanţii Capcom, aceştia prezentând primele secvenţe de gameplay din Resident Evil 6. La fel ca în cazul lui Tomb Raider, Resident Evil 6 va beneficia de DLC ce va fi lansat în premieră pe Xbox 360. Jocul este aşteptat în luna octombrie.

A urmat un nou segment dedicat senzorului Kinect, cu Wrecketeer, un joc 3D care aminteşte de Angry Birds. Wrecketeer este aşteptat în această vară, prin intermediul Xbox Live Arcade.

South Park: The Stick of Truth a fost o nouă surpriză, realizatorii popularului serial de desene animate fiind prezenţi pe scenă pentru a promova noul RPG realizat în colaborare cu Obsidian Entertainment. South Park: The Stick of Truth arată excelent şi va fi probabil un „must play” pentru toţi fanii serialului.

Kinect a ieşit apoi din nou în lumina reflectoarelor, Harmonix anunţând Dance Central 3 prin intermediul unei reprezentaţii live a lui Usher. Jocul este aşteptat în sezonul sărbătorilor de iarnă.

În incheiere, Microsoft a recurs la artileria grea: Call of Duty: Black Ops 2. Au fost prezentate primele secvenţe de gameplay din shooter-ul celor de la Treyarch, fiind confirmată de asemenea exclusivitatea temporară a viitoarelor sale pachete downloadabile.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News