Microsoft la E3 2019: Project Scarlett, primul pas pentru viitoarea generaţie de console Xbox

Autor: Cosmin Aionita | 10.06.2019
Microsoft la E3 2019: Project Scarlett, primul pas pentru viitoarea generaţie de console Xbox

În condiţiile în care principalul concurent – Sony PlayStation – a decis să nu participe la E3-ul din acest an, Microsoft s-a trezit cu mai toată responsabilitatea industriei jocurilor video pe umeri la E3 2019, compania fiind, practic, invitată să-şi prezinte tot ce are mai bun pentru viitorul apropiat, fără consecinţele unor eventuale reacţii din cealaltă tabără.

Aşadar, Phil Spencer şi echipa sa de la Xbox au încercat să pună în scenă o prezentare care să atingă mai multe subiecte, pornind de la serviciul Xbox Game Pass şi extinderea acestuia şi pe PC, trecând prin update-uri referitoare la studiourile proprii şi viitorul serviciu de game streaming Project xCloud şi ajungând până la cel mai important aspect al întregii prezentări: jocurile ce-şi vor face apariţia pe platformele Microsoft.

Show-ul a fost dechis de un nou trailer pentru The Outer Worlds, cel mai nou proiect RPG first person al studioului Obsidian Entertainment, recent “înregimentat” în cadrul Xbox Game Studios. A fost confirmată, de asemenea, şi data de lansare a jocului: The Outer Worlds îşi va face apariţia pe 25 octombrie 2019.

Un alt studio recent trecut în “tabăra” Microsoft este Ninja Theory, autorii unor jocuri precum DmC Devil May Cry sau Hellblade: Senua’s Sacrifice. Viitorul titlu de la Ninja Theory – Bleeding Edge – a fost de asemenea prezentat în cadrul conferinţei ţinute de Microsoft la E3 2019. De această dată, vom avea parte de un joc multiplayer, un alpha test pentru Bleeding Edge urmând să se desfăşoare la finele lunii iunie.

Ori and the Will of the Wisps, mult aşteptata continuare a fermacătorului platformer Ori and the Blind Forest, a primit în sfârşit o dată de lansare – 11 februarie 2020.

Iubitorii de Minecraft vor primi, la rândul lor, un nou joc de la acelaşi studio. Este vorba despre Minecraft Dungeons, un action RPG ce poate fi abordat şi în mod multiplayer cooperativ alături de încă trei prieteni, online sau local. Minecraft Dungeons este aşteptat în primăvara anului viitor.

Se pare că Microsoft deţine drepturile de promovare a viitorului Star Wars Jedi: Fallen Order, pe scena de la E3 a companiei fiind prezentat un nou trailer din action adventure-ul pe care Electronic Arts şi studioul Respawn Entertainment urmează să-l lanseze pe 15 noiembrie 2019.

Bloober Team, studioul din spatele seriei Layers of Fear, nu a lipsit de pe scena Microsoft de la E3 2019, prezentând în premieră Blair Witch, o nouă experienţă horror first person, ce urmează să debuteze foarte curând, lansarea jocului fiind programată pentru 30 august 2019.

Momentul aşteptat de foarte multă lume – revenirea lui Cyberpunk 2077 pe scena Microsoft – nu a întârziat să apară, polonezii de la CD Projekt prezentând secvenţe noi din joc, precum şi o mare surpriză: Keanu Reeves va interpreta rolul unuia dintre personejele din poveste, actorul fiind prezent şi pe scena de la E3 2019 pentru a dezvălui data de lansare a jocului: 16 aprilie 2020.

Am fost trecuţi mai apoi printr-o suită de jocuri ceva mai mici, independente, precum Spiritfarer, Battletoads, RPG Time: The Legend of Wright, precum şi printr-un montaj al titlurilor indie ce urmează să fie lansate pe platformele Microsoft.

Toate acestea vor fi incluse şi în biblioteca de jocuri oferită de abonamentul Xbox Game Pass, care va face pasul şi către PC. Versiunea pentru PC a serviciului va beneficia de o librărie separată de jocuri, ce va include şi titluri specifice acestei platforme, precum cele de strategie. Xbox Game Pass pentru PC este disponibil începând de acum, în versiune open beta, preţul unui abonament lunar în această perioadă urmând să fie de doar 4,99€. Odată cu ieşirea din beta a acestui serviciu, preţul va fi similar cu cel de pe console: 9,99€ / lună.

Noi jocuri precum Borderlands: The Handsome Collection şi Metro Exodus sunt acum incluse în acest abonament. Microsoft va oferi şi o versiune Ultimate a abonamentului Xbox Game Pass, care va include acces comun la versiunile pentru PC şi console ale acestui serviciu, precum şi funcţionalitatea Xbox Live Gold pentru Xbox One, la un preţ lunar de 14,99€.

Conferinţa a continuat cu o serie de trailere dedicate jocurilor Microsoft ce urmează să fie disponibile, în viitor, prin intermediul abonamentului Xbox Game Pass: o nouă ediţie a simulatorului de zbor Flight Simulator, remasterizarea Age of Empires II: Definitive Edition sau RPG-ul Wasteland 3 de la inXile Entertainment (studio ce aparţine acum de Microsoft).

De altfel, Microsoft s-a folosit de această ocazie pentru a anunţa includerea unui nou studio în cadrul “familiei” Xbox Game Studios: este vorba despre Double Fine Productions, legendarul Tim Schaffer fiind prezent pe scenă pentru a prezenta un nou trailer pentru Psychonauts 2.

Fanii LEGO şi Star Wars se vor bucura să afle că WB Games lucrează la un nou joc care combină ambele concepte, bazat pe toate cele nouă filme: LEGO Star Wars The Skywalker Saga.

A urmat o nouă serie de trailere pentru jocuri ce urmează să-şi facă apariţia şi pe platformele Xbox şi Windows: Dragon Ball Z: Kakarot, 12 Minutes şi Way of the Woods.

Gears 5 este un alt joc important pe care Microsoft mizează în această toamnă, dezvăluind un nou trailer pentru titlul dezvoltat de studioul The Coalition, dar şi un nou mod multiplayer cooperativ: Escape. Gears 5 va fi lansat pe 10 septembrie 2019.

Microsoft a schimbat un pic placa apoi, prezentând o revizie a foarte apreciatului controller Xbox One Elite. Noua versiune – Xbox One Elite Controller Series 2 – beneficiază de numeroase îmbunătăţiri, cum ar fi bateria reîncărcabilă, şi este aşteptată pe piaţă începând cu 4 noiembrie 2019, la un preţ echivalent cu 180 USD.

Dying Light 2 a primit la rândul său un nou trailer, lansarea jocului fiind programată pentru primăvara lui 2020. Alte jocuri Microsoft, precum Forza Horizon 4 şi State of Decay 2 vor primi update-uri de conţinut, în timp ce amuzantul Gears POP! se pregăteşte de lansare pe iOS şi Android.

Phil Spencer a mai confirmat sosirea pe consolele Xbox One a două titluri online foarte apreciate în Asia: Phantasy Star Online 2 şi Crossfire X. O altă serie populară în Japonia, Tales de la Bandai Namco, revine cu un joc complet nou: Tales of Arise, ce urmează să-şi facă apariţia în 2020.

Seria de jocuri de la publisherii parteneri a fost încheiată de Borderlands 3, aşteptat pe 13 septembrie 2019, şi Elden Ring, noua creaţie a studioului From Software, dezvoltată în colaborare cu renumitul scriitor George R.R. Martin.

Am avut parte şi de un update referitor la serviciul de game streaming Project xCloud: jucătorii îşi vor putea folosi propriile consolei drept “servere” pentru streaming, un beta test al serviciului urmând să fie disonibil toamna acestui an.

Cireaşa de pe tortul conferinţei Microsoft de la E3 2019 a fost prezentarea, în premieră, a viitoarei generaţii de console Xbox, ce poartă momentan numele de cod Project Scarlett. La fel ca în cazul lui PlayStation 5, şi noul Xbox va avea la bază o combinaţie de procesor bazat pe nucleele Zen 2 şi cip grafic Navi de la AMD, pe care Microsoft o descrie ca fiind de 4 ori mai puternică decât actualul Xbox One X. De asemenea, tot ca în cazul lui PS5, Project Scarlett va avea stocare bazată pe SSD, ce va putea fi folosită şi drept memorie virtuală. Noul Xbox va fi, de asemenea, capabil să accelereze hardware efectele realizate cu ajutorul rutinelor de ray tracing realizate în timp real şi va beneficia de suport pentru rezoluţie 8K şi 120fps.

Project Scarlett va fi lansat în sezonul de sărbători de iarnă din 2020, alături de Halo Infinite, ce a primit, la rândul său, un nou trailer.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News