Morpheus nu apare în trailerul noului „Matrix” iar „de vină” ar putea fi un joc video

Autor: Adrian Popa | 10.09.2021
Morpheus nu apare în trailerul noului „Matrix” iar „de vină” ar putea fi un joc video

Morpheus nu a apărut în primul trailer pentru „The Matrix Resurrections”, iar fanii au venit cu o teorie interesantă. Personajul ar putea lipsi deoarece a murit în jocul video The Matrix Online. Cum universul SF este bazat pe confuzia dintre real și artificial, teoria ar putea fi adevărată.

Totuși, unii fani susțin că povestea din jocul video nu este „canon”, adică material și conținut acceptat ca fiind oficial. The Matrix Online a fost, însă, lansat cu binecuvântarea regizorilor Wachowski, creatorii universului.

Jocul video a fost lansat în 2005 și anulat în 2009, când avea mai puțin de 500 de jucători activi. Tehnic, tot ce s-a întâmplat în joc este canon. Morpheus a murit în timpul unui eveniment din The Matrix Online. Personajul punea bombe pentru a dezvălui codul Matrix civililor, iar după cinci zile în care a fost urmărit de mai multe facțiuni, Morpheus a fost ucis într-o alee de un fost program de procesare a gunoiului transformat în „băiat rău”.

Apariția lui Morpheus în film nu i-ar deranja, însă, pe majoritatea oamenilor, deoarece puțini știu despre joc și povestea lui. Totuși, respectarea evenimentelor petrecute în univers ar fi ceva ce fanii înfocați ar aprecia mult.

Primul trailer oficial al „Matrix 4: Resurrections” a fost lansat joi. Potrivit Apropo.ro, filmul, marca Warner Bros., continuă povestea lui Thomas Anderson (Keanu Reeves) și a lui Trinity (Carrie-Anne Moss), aparent din nou prinși în interiorul realității virtuale controlate de mașini.

„The Matrix Resurrections” îi mai are în distribuție pe Jada Pinkett Smith (care revine în franciză), alături de noi nume – Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra Jonas și Christina Ricci.

CITEȘTE ȘI:

Star Trek la 55 de ani: GOG a adăugat șase jocuri clasice din universul SF

Valve la 25 de ani. Povestea puțin cunoscută a logo-ului neobișnuit

Urmărește Go4Games.ro pe Google News