Mortal Kombat 1 este noul joc al sângeroasei serii. Când va fi lansat

Autor: Cosmin Aionita | 18.05.2023
Mortal Kombat 1 este noul joc al sângeroasei serii. Când va fi lansat
Foto: WB Games

WB Games si NetherRealm Studios au dezvăluit în mod oficial Mortal Kombat 1, noul joc al sângeroasei serii care a debutat în 1992. După cum lasă de înțeles și denumirea sa, vom avea parte de un univers Mortal Kombat renăscut, creat de Zeul Focului Liu Kang, în care vom regăsi versiuni complet reimaginate ale unor personaje clasice din serie, precum și un nou sistem de luptă, moduri de joc noi, lovituri și mișcări mai violente ca niciodată și multe altele.

Din distribuția de personaje jucabile nu vor lipsi nume cunoscute precum Liu Kang, Scorprion, Sub-Zero, Raiden, Kung Lao, Kitana, Mileena, Shang Tsung, Johnny Cage și mulți alții, însă în versiuni pe care nu le-am mai întâlnit până acum în cadrul seriei.

De asemenea, își vor face apariția și așa-zișii „Kameo Fighters”, o distribuție separată de „personaje partenere”, ce îi vor putea asista pe luptători în timpul meciurilor, îmbogățind astfel gameplay-ul din Mortal Kombat 1.

Modul Story, bazat pe relatarea evenimentelor într-un stil pur cinematic, nu va lipsi din Mortal Kombat 1, cu noi povești și rivalități pentru fiecare dintre personaje. Producătorii vor oferi detalii suplimentare despre celelalte moduri de joc offline și online foarte curând.

În materie de lupte online, Mortal Kombat 1 va oferi suport pentru rollback netcode, în încercarea de a găzdui confruntări cât mai stabile și lipsite de desincronizări. Multiplayer-ul online cross-play între platforme, precum și progresia cross-platform vor fi adăugate după lansare.

Toate versiunile jocului sunt construite pe baza tehnologiei dezvoltate de NetherRealm Studios, însă studioul condus de Ed Boon va realiza doar edițiile pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S ale jocului. Pentru ediția de PC (Steam și Epic Games Store) va fi responsabil studioul QLOC, în timp ce varianta pentru Nintendo Switch este dezvoltată de Shiver Entertainment și Saber Interactive.

Mortal Kombat 1 va fi lansat pe 19 septembrie 2023, în versiuni pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC (Steam și Epic Games Store) și Nintendo Switch.

Nu lipsește ediția de colecție

Pe lângă ediția standard, jocul va beneficia și de varianta Premium Edition, ce va include Kombat Pack-ul (va conferi early access la șase personaje noi, noi kameo fighters, un skin pentru Johnny Cage cu înfățișarea actorului Jean-Claude Van Damme și 1250 de Dragon Krystals, moneda in-game din MK1). Premium Edition va conferi early access la joc de pe 14 septembrie.

Mai mult, colecționarii vor avea la dispoziție Mortal Kombat 1 Kollector’s Edition, ce va fi disponibil în format fizic doar pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S și va include tot conținutul din Premium Edition, alături de o statuetă a personajului Liu Kang, un skin exclusiv pentru acesta, trei print-uri exclusive, o carcasă metalică și încă 1450 de Dragon Krystals. Kollector’s Edition va include, la rândul său, early access pentru joc de pe 14 septembrie.

Cei care aleg să plaseze o precomandă pentru Mortal Kombat 1 vor primi personajul jucabil Shang Tsung, iar cei care precomandă pentru platformele PS5 și Xbox Series X|S vor putea participa în sesiunea de testare beta pentru Mortal Kombat 1, ce va avea loc în august 2023.

Sursa: WB Games

Urmărește Go4Games.ro pe Google News